Bugetarii primesc, în decembrie, drepturile salariale câștigate în instanță

Bugetarii primesc, în decembrie, drepturile salariale câștigate în instanță

Ministrul pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, a declarat că a treia rectificare bugetară aprobată miercuri de Guvern este pozitivă și vizează plăţi de peste patru miliarde lei, din care mai mult de jumătate pentru plata drepturilor câştigate în instanţă de salariaţii din sectorul bugetar, reprezentând tranșa aferentă anului 2015.

"Cei care au obținut în instanță hotărâri definitive pentru drepturile bănești tăiate în 2010 de Guvernul Boc vor primi integral aceste sume până la sfârșitul anului. Astfel, pentru plata plata anticipată a tranșei aferente anului 2015 a drepturilor salariale câștigate în instanță de personalul din sectorul bugetar sunt alocate 2,3 miliarde lei. Este vorba despre sume obținute prin hotârâri judecătorești și care, conform legii, trebuiau să fie plătite bugetarilor în cursul anului viitor", a anunțat președintele PSD Cluj-Napoca, ministrul Aurelia Cristea.

Potrivit ministrului delegat pentru dialog social, această rectificare înseamnă totodată mai mulți bani pentru spitale, pentru forțele armate, achitarea arieratelor înregistrate de administrațiile locale.

Comenteaza