Burse de 1.000 de euro pentru cercetători UTCN

Burse de 1.000 de euro pentru cercetători UTCN
Un număr de 11 cercetători la nivel postdoctoral ai Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) au fost selectaţi pentru a face parte din proiectul „Progres şi dezvoltare prin cercetare şi inovare postdoctorală în inginerie şi ştiinţe aplicate”.
Acesta este un program finanţat din Fondul Social European (FSE) şi POS DRU 2007-2013 care se va derula pe o perioadă de trei ani. UTCN are ca partener în proiect Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava.

Scopul programului este „crearea cadrului instituţional pentru excelenţa în cercetarea trans şi interdisciplinară cu vizibilitate pe plan internaţional”, potrivit lui Cătălin Popa, reprezentant al UTCN. Cei 11 cercetători de la UTCN au studiat în laboratoare de top ale lumii, iar trei dintre ei şi-au susţinut teza de doctorat în mari universităţi europene, a mai arătat el.

Pe lângă bursa de 1.000 de euro, participanţii la program mai au posibilitatea de a participa la cercetări ştiinţifice în ţară şi în străinătate. Domeniile incluse în proiect sunt Ingineria sistemelor, Inginerie electrică, Inginerie mecanică şi Ingineria materialelor.
Comenteaza