Burse postdoctorale în premieră naţională, la USAMV

Burse postdoctorale în premieră naţională, la USAMV
USAMV Cluj a demarat un proiect de studii în domeniul agriculturii şi al medicinei veterinare la care se pot înscrie doctoranzi din întreaga lume. Valoarea bursei - circa 1.000 de euro lunar.
Cei 120 de participanţi care vor lua parte la studiile organizate de universităţile cu profil agronomic din Cluj, Iaşi şi Timişoara vor primi câte o bursă lunară în valoare de 4.190 de lei plus un suport de 2.095 de lei pentru perioadele de instruire în străinătate. Proiectul “Şcoala Postdoctorală în Domeniul Agriculturii şi al Medicinei Veterinare” se va derula pe parcursul a doi ani şi este finanţat de Uniunea Europeană prin POS-DRU 2007-2013. Valoarea totală a proiectului este de 20.767.995 lei, din care Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj va beneficia de 3.700.000 de lei. “Un asemenea proiect nu a mai fost în România. Ne-am propus ca obiective creşterea performanţelor în cercetare, asigurarea unui suport instituţional inclusiv logistic pentru dezvoltarea studiilor postdoctorale. Proiectul va crea şi o reţea virtuală de colaborare între cele trei universităţi participante”, a precizat prorectorul USAMV, profesorul Cornel Cătoi, responsabilul teritorial de proiect.

Pentru formarea grupului de participanţi va fi organizat un concurs, la care se poate înscrie “oricine din România, din Uniunea Europeană” sau chiar din lume. Condiţiile de înscriere cuprind vârsta de maximum 40 de ani, absolvirea unor cursuri de doctorat în domeniile agronomie, horticultură, zootehnie, biotehnologie şi medicină veterinară sau o tematică conexă. De asemenea, doritorii vor depune un proiect de cercetare cu viza tutorelui şi o fişă de autoevaluare. Odată admişi, participanţii la studii vor realiza proiecte de cercetare cu caracter pluridisciplinar şi vor fi verificaţi periodic. “Prin contract, postdoctoranzii sunt obligaţi să atingă anumite niveluri de performanţă din punctul de vedere al diseminării cercetării şi să participe cu proiecte la competiţii naţionale şi internaţionale şi să publice în reviste de profil”, a explicat responsabilul proiectului. “Beneficiarii proiectului vor fi mai bine pregătiţi, vor avea acces mai uşor pe piaţa de locuri de muncă în cercetare şi sperăm să îmbunătăţim legislaţia în domeniu care este deficitară la această oră în privinţa acestui tip de studii”, a mai spus Cătoi.

Etichete
Comenteaza