Bursele studenţilor clujeni, întârziate de Ministerul Educaţiei

Bursele studenţilor clujeni, întârziate de Ministerul Educaţiei
Studenţii Universităţii Babeş-Bolyai nu îşi vor primi la timp bursele pentru că Ministerul Educaţuiei nu a alocat fondurile necesare. Tinerii, care se bazează pe aceşti bani pentru a se întreţine, sunt dispuşi să protesteze în stradă pentru a o convinge pe Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei să trimită banii la Cluj, transmite REALITATEA TV Cluj.

Diana Luca e studentă la UBB şi se specializează în finanţe-bănci şi este una dintre studentele afectate de întârzierea burselor. A terminat anul I cu media 10, aşa că se baza pe banii ce urma să îi primească de la facultate. "Mă ajutau destul de mult, îmi scuteam părinţii de o cheltuială, îmi plăteam căminul şi alte cheltuieli pe care le mai aveam", se plânge tânăra. În situaţia ei se află aproape 21.000 de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai. "La Serviciul Social încă nu s-au primit listele cu bursieri de la facultăţi, care nu le-au putut înainta din lipsă de fond de burse. Se cere, se sună la minister, se trimit adrese în fiecare zi cu solicitări. Şi care este răspunsul ministerului? Că vor veni fondurile în cel mai scurt timp posibil", declară Laura Irimieş, purtătoarea de cuvânt a UBB.

Cei mai afectaţi sunt studenţii cu o situaţie materială dificilă, care beneficiau de burse sociale. Organizaţia Studenţilor din UBB (OSUBB) a trimis ministerului o solicitare pentru a urgenta procedura de alocare a fondurilor pentru burse. "Studenţii se întreabă unde sunt bursele pentru că evident în principal e o nevoie. Sunt studenţi care depind de această bursă, sunt studenţi care îşi asigură întreţinerea în Cluj, care vin din mediul rural. În cele din urmă, pasul suprem este un protest. Ne cerem drepturile. Dreptul nostru este să avem bursele, ele există", spune Patricia Couţi, preşedinte OSUBB. Valoarea totală e burselor oferite de Universitatea Babeş-Bolyai în anul universitar 2011-2012 a fost de 1,5 milioane de lei.

 

Comenteaza