Foto Ca vântul şi ca gândul, pe lângă tramvaiul cu uşile deschise în staţie / "Pămpam, două carnete... Dacă cobora careva?"

Ca vântul şi ca gândul, pe lângă tramvaiul cu uşile deschise în staţie / "Pămpam, două carnete... Dacă cobora careva?"
captura video - Facebook Info Trafic Cluj-Napoca
Ca vântul şi ca gândul, pe lângă tramvaiul cu uşile deschise în staţie / "Semnul de stație e cam după frunze"
Ca vântul şi ca gândul, pe lângă tramvaiul cu uşile deschise în staţie / "Semnul de stație e cam după frunze"
Ca vântul şi ca gândul, pe lângă tramvaiul cu uşile deschise în staţie / "Semnul de stație e cam după frunze"

În Cluj-Napoca unii şoferi nu par să se sinchisească de regulile de circulaţie care au legătură cu staţiile de tramvai. Cel puţin cu cea de lângă podul Garibaldi, pe sensul de mers spre BT Arena, care nu are refugiu pietonal. 

În dimineaţa de miercuri, 29 mai, un participant la traficul din Cluj-Napoca a surprins pe camera de bord alţi şoferi care trec în viteză pe lângă un tramvai oprit în staţie, care avea uşile deschise. 

Omul scrie lângă filmarea postată pe pagina de Facebook Info Trafic Cluj-Napoca: "Pămpam, două carnete... Dacă cobora careva?". Şi da, călătorii din tramasi ar fi fost spulberaţi dacă se avântau pe carosabil în momentele în care se observă autoturismele care trec în viteză pe lângă tramvaiul CTP. 

Alţi clujeni atrag atenţia că acea staţie de tramvai este foarte prost semnalizată. Totuşi, călătorii scriu că nu doar în acea zonă se întâmplă frecvent aşa ceva, ci şi în cartierul Iris mulţi au fost la un pas să fie loviţi de maşinile care treceau în viteză în timp ce ei coborau din tramvai. 

"Stația aia nu este în siguranță acolo mai bine ar anula și să fie numai cea de lângă stadion măcar ești în siguranță când cobori"

"Aici era sa ma lovească și pe mine. Exact în această stație. În aceasta stație nu se prea opresc şoferii..."

"Nu sunt singurii... păcat că filmările din tramvaie nu sunt puțin purecate de poliția rutieră.. eu era de 3 ori să fiu lovită încercând să urc în tramvai într-o staţie fără refugiu."

"Ar trebui făcută reclamație la serviciul circulație. Noi care ne dăm în fiecare zi pe acolo știm că e stație de tramvai. Da unu care e din altă parte s-au cu capul în noroi ? Poate presupune că tramvaiul stă la stop. Semnul de stație e cam după frunze. În imagine se văd 2 mașini care au trecut și a treia, a trecut un pic dar s-a oprit când a văzut ușile deschise."

"Acum 5 min am trecut pe acolo: tramvai oprit în stație, o camionetă mică oprit în spatele tramvaiului, nu se vedea nici semnalizarea nici ușile deschise, și verde intermitent la semafor pentru virat dreapta. Placa cu stația de tramvai stă aproape paralel cu strada. E clar că cei trei care au forțat acolo, au greșit, dar o semnalizare mai bună ne poate ajuta."

"Chiar dacă nu a coborât nimeni tramvaiul era oprit cu ușile deschise, poliția îi poate invita să își predea plasticul."

"Nu e vorba de semnalizarea proastă a staţiei, este vorba de atenţia la volan care este 90% îndreptată spre altceva dar nu traficului!"

"În zona Iris și B-dul Muncii unde circul eu în toate stațiile se întâmplă așa ceva." / "Zilnic se întâmplă asa ceva pe strada Oasului în stația de la Iris și cea de dinainte de sensul giratoriu de la Auchan. Deşi tramvaiul oprește în stație se găsesc șoferi sau șoferițe care nu opresc și își continuă drumul ...

Alţi şoferi îi transmit celui care a postat filmarea că o poate trimite pe mail poliţiei alături de o sesizare dacă acolo se impune o mai bună semnalizare a staţiei de tramvai. "Pe cabinet@cj.politiaromana.ro poţi formula o sesizare pe email şi pui un link cu filmarea"

Comenteaza