Calendarul Evenimentelor în Cluj | 13-17 Decembrie

Calendarul Evenimentelor în Cluj | 13-17 Decembrie
| Foto: visitcluj.ro

ZIUA DE CLUJ îți recomandă cele mai interesante evenimente din Cluj-Napoca. Iată ce poți face în perioada 13-17 decembrie 2021. 

13 Decembrie 

„EXPUNERI DE IARNĂ” |Expoziție de pictură, sculptură, grafică și fotografie

  • 13-31 decembrie 2021, ora 18:00, Cluj Art

Reprezentarea peisajelor de iarnă în arta occidentală începe în secolul al XV-lea. Peisajele de iarnă și de zăpadă nu sunt văzute în pictura europeană timpurie, majoritatea subiectelor erau religioase. Primele reprezentări ale zăpezii au început să apară în secolele la XV-lea și la XVI-lea. Picturile care să prezinte temă zăpada sunt în mare parte peisaje, chiar dacă unele dintre aceste lucrări implică religia sau fantasticul. Pentru că vom construi un tărâm al emoțiilor, indiferent de ceea ce ai dorit să transmiți în lucrarea ta, aceasta e potrivită pentru „Expuneri de iarnă”.

PREMIERĂ Cluj: Doi pe o bancă // Mihai Bendeac & Ilona Brezoianu

  • 13 decembrie 2021, ora 19:00 - 20:30, Casa de Cultură a Studenților

Mihai Bendeac și Ilona Brezoianu sunt ”Doi pe o bancă”
Un bărbat și o femeie, la lăsarea întunericului, într-un parc ce devine sufragerie, dormitor, dar mai ales scena disputei, a intrigii ce ce se țese odată cu exultanța senzorială și senzuală a celor două personaje – Vera și Fedea (Iura, Alexei). Doi oameni ce se lasă prinși în iluzia unei iubiri posibile ce poate apărea (într-o formă vagă), totuși… chiar și după trei, patru mariaje ratate. 

Spărgătorul de nuci de P.I. Ceaikovski

  • 13 decembrie 2021, ora 18:30 - 20:30, Opera Națională Română din Cluj

Celebrul balet al lui P.I. Ceaikovski a capturat inimile și a trezit imaginația spectatorilor de toate vârstele, din întreaga lume, odată cu premiera sa de la Teatrul Imperial Mariinski, Sankt Petersburg, din data de 6 decembrie 1892. Și, ce alt cadou mai frumos putea să ofere compozitorul copiilor de pretutindeni, decât o tradiție lirică ce continuă să anunțe și astăzi sărbătorile de iarnă, cu entuziasm și pe partituri fermecătoare?

De 20 de ani eroi! Campania Națională de Donare de Sânge

  • 6-17 decembrie 2021, 07:30 - 13:30, Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj

Donează sânge, fii erou! împlinește 20 de ani! Pentru a celebra, vă invităm la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină, str. Nicolae Bălcescu nr. 18, între 07:30 și 13:30 (cu o pauză de dezinfectare a suprafețelor între 11:00 și 11:30) în cele 2 săptămâni de campanie. Vă așteptăm cu bunătăți din partea Coca Cola, Dorna, a restaurantului Dot, Pfanner și Oti!

14 Decembrie

Toate lucrurile pe care mi le-a luat Alois

  • 14 decembrie 2021, 19:00 - 20:35, Reactor De Creație Și Experiment

Când actrița Eszter Nagy este diagnosticată cu demență, fiul ei, Cristi, alege să se întoarcă acasă pentru a o îngriji. În încercarea de a-și proteja mama de suferințele bolii și de a-i conserva imaginea publică și personalitatea artistică, lui Cristi începe să-i scape printre degete propria viață. Boala lui Eszter devine un al treilea personaj pe care cei doi îl înfruntă cu umor și curaj, dar care îi va face să se îndoiască de concepțiile lor despre grijă, iubire și demnitate.

15 Decembrie

Cluj-Napoca: Proiecția filmului documentar ”În vârf de deal”

  • 15 decembrie 2021, 17:00, Cinematograful „Florin Piersic”

Ne face plăcerea de a vă invita la proiecția filmului documentar „În vârf de deal”, produs de Alexandru Costea, în regia lui Răzvan Rotariu.  

Sinopsis documentar: Nea Gheorghe, un bătrân de 89 de ani, locuiește singur în vârful unui deal, în cătunul Tonea, comuna Loman, județul Alba. Întreaga lui viață a locuit în aceeași casă bătrânească unde își petrece zilele în liniște. Gheorghe este un om credincios, cu frica lui Dumnezeu, motiv pentru care acesta a decis să locuiască singur, pentru a-și întări relația cu Dumnezeu și pentru a trăi o viață spirituală, lipsită de orice distragere exterioară.

Cluj Christmas (Hi)Story @Iulius Mall - opening

  • 15 decembrie 2021 - 15 ianuarie 2022, 22:00, Iulius Mall

Cu 10 zile înainte de Crăciun, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei și Iulius Mall, vă aduce un cadou cultural: ”Cluj Christmas (Hi)Story”. O istorie a Crăciunului la Cluj. Sperăm că expoziția va fi o experiență memorabilă și că o veți privi ca pe o călătorie de redescoperire a valorilor comune pe care le prețuim cu toții.

Atelierul de Crăciun- pentru copii

  • 15 decembrie/18 decembrie 2021; 16:30 - 18:00/11:00-12:30, Art Point Studio

Te invităm în 15 și în 18 decembrie la atelierele dedicate decorațiunilor de Crăciun!
Aici, micul spiriduș va realiza cele mai simpatice decorațiuni de Crăciun! Fie că alege să umple casa de reni nărăvași, de oițe pufoase, ori pinguini zglobii, la atelierul ăsta poate realiza orice îi face plăcere!

16 Decembrie

Dungeons & Dragons Beginner Sessions

  • 16 decembrie 2021, 18:00 - 21:00, The Guild Hall

Suntem siguri că ai auzit de Dungeons & Dragons și, dacă ai accesat acest eveniment, ești curios cum se joacă. Partea cea mai grea e să gasești un Dungeon Master, nu-i așa? Ei bine, noi ținem sesiuni de Dungeons & Dragons pentru începători în fiecare joi.

17 Decembrie

Împreună de Crăciun @ Opera Națională Română Cluj-Napoca

  • 17 decembrie 2021, 17:30 - 20:30

Magia Crăciunului sosește din nou, iar pentru că sărbătoarea nu este împlinită fără cântecele ce-i poartă amprenta inconfundabilă, artiștii Operei Naționale Române din Cluj-Napoca aduc în dar, în luna cadourilor, cele mai frumoase cântece de sărbători cu ale lor mesaje din basme adunate. Dacă în urmă cu un an vă uram tuturor Sărbători luminate și fericite doar în lumea virtuală, sărbătorind Acasă de Crăciun, iată că anul acesta momentul revederii în sala noastră de spectacole a sosit și vă invităm să petrecem momente unice, de data aceasta Împreună de Crăciun!

Crimă cu pistol și bile @ Teatrul Naţional Cluj-Napoca

  • 17 decembrie 2021, 19:00 - 20:15

Piesa lui Horia Gârbea, Crimă cu pistol și bile, este o excelentă comedie neagră care ne confruntă cu probleme de acută actualitate privind justiția și jocul dintre adevăr și minciună, în planurile unei realități incerte, mereu schimbătoare. Este un text incitant, care conține acea vibrație dramatică, acea esență care nu poate fi revelată decât pe scenă, întrupată de jocul actorilor și creând la rândul ei magia teatrală resimțită de spectatori.

Comenteaza