Campionat Internaţional de Gătit în Aer Liber, în weekend, la Cluj

Campionat Internaţional de Gătit în Aer Liber, în weekend, la Cluj
Cea de a şaptea ediţie a Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber va avea loc în acest sfârşit de săptămână, la Polus Center. Evenimentul se adresează atât bucătarilor profesionişti cât şi amatorilor.

La eveniment vor participa specialiştii culinari din România şi maeştri bucătari recunoscuţi la nivel internaţional precum Chef Reuven Harel (Israel), preşedintele Leon Menahem (Israel - Israeli Chefs Association), Master Chef Spiros Dimitriou (Serbia), Akbar Umarov (Uzbekistan), Maestrul Jyrki Yli-Uotila (Finlanda), sau profesor Constantinos Psindros (Cipru).

De asemenea, în cadrul evenimentului vor fi prezente şi echipele naţionale culinare din Coreea
de Sud, echipa naţională a Croaţiei, cea a Macedoniei şi bineînţeles echipele olimpice
româneşti care vor participa la Olimpiada Culinară Mondială de la Erfurt, Germania.

Punctul culminant al ediţiei de anul este showul "Masters of Flames -Hells Kitchen&Angels Lounge" în cadrul căruia se vor găti peste 2.800 de litri de mâncare pentru publicul spectator. Bucătarii vor prezenta diverse reţete gătite la cazan şi grătar în spirit "diavolesc", cât şi preparate specifice „poveştilor din rai" şi anume un bufet compus din deserturi de bucătărie, deserturi de cofetărie ori patiserie, milk shake-uri, creme sau sorbeturi.

Vineri, 7 septembrie 2012

18,00 - Festivitatea de deschidere a competiţiei
19,00 - Gastro Show cu: Rista Claudia (Banat), Chef Odeh Elhawa (Israel), Maestrul Cofetar
Şipoş Dorel (Târgu Mureş)
20,15 - Degustare de vinuri
21,00 - Concert de jazz
22,00 - Dj, Music & Dance Party

Sâmbătă, 8 septembrie 2012

8,00 - Înscrierea concurenţilor
9,00 - Preluarea standurilor de către concurenţi
11,00 - Startul competiţiei de preparate culinare reci
11,30 - Jurizarea concurenţilor
13,00 - Mega Gastro Show „Hells Kitchen & Angels Lounge" partea 1 - Cazanele
14,30 - Încetarea competiţiei, deliberarea juriului
16,00 - Prezentare a Echipei Olimpice Regionale a României (Moldova) - Meniul pregătit pentru
Olimpiada de la Erfurt (Germania - octombrie 2012)

18,00 - Parada Somelierilor (Federaţia Somelierilor România)
18,30 - Demonstraţie cu Maestrul Antonio Passarelli
19,30 - Demonstraţie Cu Maestrul Cristian Tufeanu - Bucătărie Japoneză
20,30 - Decernarea premiilor
21,30 - Concert cu formaţia Sensor
22,30 - Încetarea programului

Duminică, 9 septembrie 2012

8,00 - Înscrierea concurenţilor
9,00 - Preluarea standurilor de către concurenţi
10,00 - Startul competiţiei de gătit în aer liber
13,00 - Mega Gastro Show „Hells Kitchen & Angels Lounge" partea 2 - Grătarul Uruguayan
14,00 - Jurizarea concurenţilor
15,00 - Prezentare a Echipei Olimpice Militare a României - Meniul pregătit pentru Olimpiada
de la Erfurt (Germania - octombrie 2012)
16,00 - Încetarea competiţiei, deliberarea juriului
16,15 - Demonstraţie cu Maestrul Cornelia Ghişoi (Mărgăritar)
17,00 - Demonstraţie cu Echipa Master Chef
18,00 - Demonstraţie cu Echipa Naţională de Bucătari din Corea
19,00 - Parada Somelierilor coordonată de Sergiu Nedelea
20,00 - Decernarea premiilor
20,30 - Concert cu formaţia A.L.I.A.S.
22,30 - Încetarea programului

 

Comenteaza