Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, câştigat de o echipă din Predeal (galerie foto)

Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, câştigat de o echipă din Predeal (galerie foto)
A patra ediţie a Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber, care a avut loc la sfârşitul acestei săptămâni la Cluj, a fost câştigată de o echipă din Predeal.
Este vorba de echipa de bucătari ai hotelului Rozmarin din Predeal, condusă de Petrică Mândru.
Cel mai important eveniment al acestei ediţii a festivalului a fost consemnarea unui record mondial, gătirea a 210 pui într-o singură tigaie, record atins de echipa clujeanului Tibi Kiss. Echipa cu care acesta a atins recordul, consemnat de Cartea Recordurilor, numără 15 persoane. Puii prăjiţi pentru recordul mondial au fost împărţiţi în 840 de bucăţi, împărţite vizitatorilor. Aceştia din urmă s-au călcat în picioare pentru a primi o porţie, deşi mulţimea număra aproximativ 300 de oameni, de trei ori mai puţini decât numărul porţiilor pregătite.

Festivalul a cuprins competiţii la secţinile de preparate culinare reci (vineri), plită, ceaun, creaţie şi grătar (sâmbătă), iar duminică vizitatorii au putut admira şi gusta preparatele expuse în cadrul proiectului Gastrocultura.

Vezi ataşat o galerie foto de la eveniment (fotografii de Phillip Rus)
Comenteaza