Captură de articole pirotehnice la Cluj. Urmau să fie folosite la meciul “U” - Dinamo

Captură de articole pirotehnice la Cluj. Urmau să fie folosite la meciul “U” - Dinamo
Polițiștii din Cluj au indisponibilizat zeci de articole pirotehnice interzise deținerii, care au fost ridicate de la un tânăr de 20 de ani. Există indicii conform cărora materialele urmau să fie folosite la un meci de fotbal.

"La data de 23 noiembrie, în urma investigațiilor efectuate, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au identificat un tânăr, de 20 de ani, din Petroșani, care avea asupra sa 69 de articole pirotehnice interzise deținerii (fumigene, petarde luminoase, torțe).

Cel în cauză a fost depistat pe raza municipiului Cluj-Napoca, imediat ce a preluat articolele pirotehnice de la o firmă de curierat. În ceea ce privește materialele pirotehnice, există indicii că acestea urmau să fie folosite cu ocazia desfășurării partidei de fotbal dintre echipele Universitatea Cluj-Napoca și Dinamo București, din data de 29 noiembrie 2017", transmit poliţiştii clujeni. 

Articolele pirotehnice au fost ridicate și indisponibilizate în vederea continuării investigațiilor. În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, fapta prevăzută și pedepsită de legea nr.126/1995 - privind regimul materiilor explozive, republicată.

Comenteaza