Capul reţelei cu laboratoare de droguri a fost prins

Capul reţelei cu laboratoare de droguri a fost prins
Tânărul de 23 de ani acuzat că a înfiinţat, împreună cu mama sa, două laboratoare de droguri etnobotanice în Cluj şi Sălaj, a fost ridicat de poliţişti din Vama Giurgiu.
El dispăruse de la sfârşitul lunii octombrie, când anchetatorii au început percheziţiile domiciliare şi la halele unde se produceau drogurile.

Tânărul George Mihai Szekely se sustragea urmăririi penale în dosarul “laboratoarelor de droguri”, în care mai sunt arestaţi preventiv trei tineri şi mama fugarului, Georgeta Szekely. Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Cluj i-au întins o capcană tânărului pentru a-l aduce după gratii. “Tânărul era plecat în Bulgaria şi prin metode specifice am reuşit să-l convingem să se întoarcă în ţară, iar la Vama Giurgiu l-am prins noaptea trecută (26 noiembrie – n. red.)”, a spus pentru Ziua de Cluj şeful BCCO Cluj, comisarul Horea Oltean. Szekely a fost prezentat ieri instanţei de judecată pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă emis în lipsă în 11 noiembrie. “S-a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile începând cu data de 26 noiembrie”, a precizat purtătorul de cuvânt al tribunalului, judecător Petru Urs.

Szekely este acuzat că împreună cu mama sa a pus bazele a două laboratoare în care se produceau în special droguri etnobotanice, dar şi pastile ecstasy. Poliţiştii susţin că aparatura din laboratoare valorează circa 500.000 de euro. Anchetatorii au ridicat zece kilograme de droguri de risc şi de mare risc. Mama tânărului s-a dezis de acţiunile acestuia şi a spus în instanţă că a încercat să oprească activitatea infracţională. “Eu am vrut să fac produse bio. Fiul meu a fost internat la psihiatrie pentru că a suferit o depresie. Am vrut să-l tratez”, a spus femeia. Anchetatorii susţin că cei doi au racolat tineri cu pregătire în domeniul chimiei pentru a lucra în laboratoare şi pentru a distribui drogurile, ajungând să trimită substanţele şi în altă ţări din Europa.


Comenteaza