Care a fost reacția NATO după ce bucăți de drone rusești au fost găsite pe teritoriul României / MApN, comunicat oficial după 14 ore

Care a fost reacția NATO după ce bucăți de drone rusești au fost găsite pe teritoriul României / MApN, comunicat oficial după 14 ore
| Foto: colaj foto: X/ debraila.ro, via Digi24.ro, https://www.facebook.com/mapn.ro

Autorităţile din Tulcea au emis mesaje de tip Ro-alert în noaptea de marți spre miercuri prin care informa populaţia despre posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian, pe teritoriul din apropierea graniţei cu Ucraina.

Locuitorii din zona de nord a județului Tulcea, au primit un nou mesaj RO-alert, în noaptea de miercuri spre joi, la ora 1.20, prin care erau informați despre posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian, pe teritoriul din apropierea graniței cu Ucraina.

Ulterior au și fost găsite pe teritoriul țării noastre bucăți din drone rusești pe care antiaeriana Ucrainei le-ar fi doborât. Imagini de la fața locului au fost publicate de jurnaliștii TVR cu 14 ore înainte de comunicatul oficial de presă transmis de MApN.

Apoi MApN a anunțat joi că resturi de dronă de provenienţă rusească au fost găsite în apropierea localităţii Plauru, după atacurile din noaptea de marţi spre miercuri asupra infrastructurii civile şi portuare din Ucraina, în apropierea graniţei cu România. 

”Forțele ruse au reluat seria de atacuri cu drone asupra unor obiective civile și de infrastructură portuară din Ucraina, în noaptea de 24 spre 25 iulie, în proximitatea frontierei cu România.

Investigațiile începute ieri, 24 iulie, de către specialiști din cadrul MApN, SRI și MAI, au identificat până la acest moment, în zona din apropierea localității Plauru, jud. Tulcea, resturi de la o dronă de proveniență rusească de tip Geran1/2. Cercetările vor continua și astăzi, pentru acoperirea întregii zone. Facem precizarea că toate locațiile identificate drept posibile zone de incidență se află în afara ariilor locuite, nefiind afectate elemente de infrastructură. Structurile aliate sunt informate în timp real cu privire la situațiile generate de atacuri.

Au fost intensificate măsurile de monitorizare și supraveghere a spațiului aerian național cu forțele și mijloacele aflate în Serviciul de Luptă Poliție Aeriană. Începând cu ora 1.32, două aeronave F-18 ale Forțelor Aeriene Finlandeze au decolat din Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu pentru monitorizarea situației aeriene. Aeronavele au revenit în bază în jurul orei 3.25.”, a transmis MApN, în comunicatul oficial de presă.

Reacția NATO a venit tot joi, declarând că nu există niciun indiciu că resturile de drone rusești găsite în România ar fi dovezi ale unui atac intenționat asupra teritoriului alianței transatlantice, dar că indică acțiuni „iresponsabile și potențial periculoase”, relatează Reuters, citată de hotnews.ro. 

„Deși NATO nu deține informații care să indice vreun atac intenționat al Rusiei împotriva teritoriului aliat, aceste acte sunt iresponsabile și potențial periculoase”, a spus un purtător de cuvânt într-un comunicat. 

Potrivit mesajului alianței, în ultimele zile NATO şi-a intensificat măsurile de supraveghere şi monitorizare în regiunea Mării Negre, inclusiv prin patrulare aeriană.

CITEȘTE ȘI: Alertă aeriană în Tulcea noaptea trecută / Explozii la graniţa cu Ucraina

Comenteaza