Carieră sportivă distrusă de un accident rutier stupid

Carieră sportivă distrusă de un accident rutier stupid
Un fost jucător al echipei de baschet “U” Mobitelco stă pe tuşă de aproape un an din cauză că s-a urcat într-un taximetru care s-a izbit de un zid.

Baschetbaliştii Mihai Popa şi Mihai Silvăşan au povestit ieri la Judecătoria Cluj-Napoca clipele de groază prin care au trecut în 30 mai 2010, când taximetrul în care se aflau s-a izbit de un zis pe o stradă din municipiu. Căpitanul echipei clujene, Mihai Silvăşan, s-a ales doar cu o sperietură zdravănă, cu toate că era pe scaunul din faţă. Nu la fel de norocos a fost Mihai Popa, care încă are o tijă cu două şuruburi în tibie şi nu ştie când va mai putea juca.

Mihai Florin Popa, în vârstă de 29 de ani, este parte vătămată în procesul în care taximetristul Răzvan Bejan este judecat pentru vătămare corporală din culpă. Mai exact, inculpatul este acuzat de Parchet că a produs neintenţionat un accident rutier ce s-a soldat cu rănirea baschetbalistului Mihai Popa, care s-a constituit parte civilă în proces. "Nu ştiu cât voi cere în total ca daune materiale şi morale, căci nu ştiu când voi putea juca. Am fractură de tibie şi mi s-a pus o tijă cu două şuruburi. Au fost mai multe intervenţii chirurgicale, numai cheltuielile medicale au ajuns la 100 de milioane de lei vechi. Iniţial, de la Institutul de Medicină Legală am primit 55 de zile de îngrijiri medicale, dar trebuie refăcut actul, căci au fost mai multe. Acum sunt în recuperare", a spus Popa pentru ZIUA de CLUJ. Acesta crede că a avut un mare ghinion cu accidentul rutier, căci abia se refăcuse după o ruptură de tendon ahilian.

În taximetrul implicat în accident se afla, chiar pe locul din dreapta faţă, căpitanul echipei "U" Mobitelco şi al echipei naţionale de baschet, Mihai Silvăşan. "Era spre dimineaţă, veneam dintr-un club. Era pauză competiţională. Carosabilul era umed, iar şoferul taxiului nu a adaptat viteza la condiţiile de drum. După o curbă la stânga, ne-am izbit frontal de un zid. Maşina a fost distrusă. Eu am avut noroc, căci, din reflex, m-am întors într-o parte şi m-am ferit. Bordul a intrat înspre noi. Taximetristul s-a lovit la cap", a povestit Silvăşan. Pe bancheta din spate se aflau Mihai Popa şi un prieten al celor doi baschetbalişti. "Eu sunt şofer şi apreciez că taximetrul avea o viteză de 80-90 km/h", a spus în instanţă Popa. Taximetristul Răzvan Bejan şi-a recunoscut vina în faţa instanţei, însă a precizat că i-a fost distrasă atenţia de clienţi, care ar fi strigat şi fluierat după fete din maşină. Cei doi sportivi au negat acest lucru, Silvăşan spunând amuzat judecătorului că el chiar atunci îi trimitea SMS prietenei lui. Procesul are următorul termen luna viitoare, când vor mai fi audiaţi martori, iar avocatul lui Popa va mai depune acte care să dovedească modul în care accidentul i-a afectat baschetbalistului cariera.

Considerat a fi unul dintre cei mai talentaţi jucători ai generaţiei sale, Mihai Popa a fost urmărit în permanenţă de ghinion. Pe lângă problemele cauzate de accidentări, Popa a suferit enorm la mijlocul anilor 2000, atunci când fratele său a decedat într-un accident rutier petrecut în zona localităţii Gilău. În cariera sa, Mihai Popa a mai evoluat la echipe precum BC Timişoara sau Gaz Metan Mediaş.

 

Comenteaza