Carte despre “curajul de a ajunge la excelenţă”

Carte despre “curajul de a ajunge la excelenţă”
Rectorul Andrei Marga a lansat ieri în foaierul Colegiului Academic volumul “Challenges, Values and Vision. The University of the 21st Century”, descris ca unul cu idei vizionare.


"Trăim într-o lume în care legea e pe cale să ne spună când să ne deschidem umbrela. Autorul ne demonstrează în paginile cărţii cât de nocivă este tendinţa aceasta de suprareglementare cu care ne confruntăm", a spus Constantin Brătianu, de la Academia de Ştiinţe Economice (ASE) Bucureşti. "Pentru a avea o universitate sustenabilă avem nevoie de viziune. Viitorul nu există decât în mintea noastră, va trebui să luăm decizii în condiţii sporite de incertitudine. Marga ne arată că pe lângă viziune avem nevoie de o nouă capacitate de guvernanţă academică. Nu putem copia sisteme din America sau Germania, dar avem obligaţia să facem aceste eforturi", a explicat Brătianu.

"Cartea rectorului Marga e o invitaţie pentru toţi care trăim într-o comunitate academică să reflectăm asupra realităţii, să avem curajul de a avea viziuni, de a ne asuma misiuni şi a ajunge la excelenţă", a încheiat universitarul. În acelaşi cadru, în prezenţa unei numeroase asistenţe, au mai fost lansate volumele "Benedict XVI : Multe religii. Un singur legământ. Israel, Biserica şi Lumea", de Joseph Ratzinger, şi "Sfânta Scriptură. Cuvântul cuvintelor", de Ioan Chirilă.

 

 

Comenteaza