Cărţi de identitate, găsite într-un tomberon din centrul Clujului

Cărţi de identitate, găsite într-un tomberon din centrul Clujului
Câteva mii, poate zeci de mii de cărţi de identitate au fost tocate, puse în saci şi aruncate pe stradă. Sacii au fost descoperiţi într-un tomberon aflat pe o stradă din zona centrală a oraşului Cluj-Napoca.

Un telespectator a trimis pe adresa martorocular@realitatea.net o imagine cu un tomberon plin cu cărţi de identitate tocate, la intersecţia străzilor Clinicilor şi Haţieganu.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie. Conform legii, astfel de documente trebuie distruse prin incinerare şi nu aruncate la gunoi.

Mii de cărţi de identitate tocate au fost fotografiate de o telespectatoare Realitatea TV într-un tomberon. Laura susţine că a găsit buletinele în centrul Clujului, la intersecţia străzilor Clinicilor şi Dr. Iuliu Haţieganu. Poliţia a demarat deja verificări în acest caz.


UPDATE
Primăria susţine că este imposibil ca asemenea saci cu cărţi de identitate expirate să apară în Cluj-Napoca. Reprezentanţii instituţiei asigură că pentru distrugerea buletinelor se iau toate măsurile legale necesare. Într-o primă fază, buletinele sunt distruse într-o incintă securizată, sub supravegherea unui reprezentant al instituţiei, după care sunt trimise în regimul transportului de valori într-un alt judeţ, pentru a fi reciclate. "Ulterior momentului în care cărţile de identitate sunt tocate în fâşii subţiri de 5 mm, acestea sunt amestecate cu alte deşeuri de hârtie pentru a fi imposibilă reconstituirea lor. Deşeurile obţinute, acest amestec, se compactează şi în formă compactată se livrează unei companii care este specializată în reciclarea hârtiei. Este imposibil ca astfel de saci să apară în municipiul Cluj-Napoca", spune purtătorul de cuvânt Oana Buzatu.

Comenteaza