Cartierul Tineretului rămâne cu energie

Cartierul Tineretului rămâne cu energie
Tribunalul Comercial a respins cererea firmei Iris Ventures Limited de suspendare a hotărârii adunării generale a asociaților (AGA) din Cartierul Tineretului SRL prin care a intrat în companie Green Energy Napoca SRL.

Iris Ventures Limited (IVL), un off-shore din Marea Britanie, a solicitat în instanță suspendarea AGA din 5 iulie din Cartierul Tineretului (CT) Cluj SRL, prin care părțile sociale ale asociatului Polus Real Estate au fost cesionate societății Green Energy Napoca (GEN), care va realiza un parc fotovoltaic în parteneriat cu Consiliul Local. IVL este asociatul majoritar din Polus Real Estate.  

”Respinge, ca inadmisibilă, cererea formulată de reclamanta IVL în contradictoriu cu pârâta SC. CT CLUJ SRL şi cu intervenienta în interesul pârâtei SC GEN SRL. Ia act că pârâta şi intervenienta în interesul pârâtei şi-au rezervat dreptul să solicite cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la pronunţare", se arată în minuta sentinței.

Pe rolul instanței mai există o acțiune de anulare a aceleiași hotărâri AGA. Valoarea părților sociale cesionate este de circa 6 milioane euro. Amintim că IVL nu și-a îndeplinit obligația de predare către Consiliul Local a 384 de locuințe sociale până în decembrie 2010, astfel că municipalitatea a acceptat un parteneriat nou pentru reconversia cartierului în parc fotovoltaic. 

Comenteaza