"Cartoanele" nu înseamnă "bani", se apără vameşul Modrea, acuzat de luare de mită

Modrea a declarat astăzi că avea nevoie de bani pentru a se muta la Constanţa şi că a luat bani împrumut pentru a plăti avansul unui apartament la malul mării.

Vameşul Florin Alain Modrea, cercetat pentru luare de mită, a declarat astăzi că semnificaţia cuvântului "cartoane", din interceptările DNA, nu are înţelesul de bani. Modrea şi-a susţinut azi la Curtea de Apel recursul împotriva măsurii arestării preventive luate de Tribunal săptămâna trecută.

"Are strict semnificaţia obişnuită, nicidecum interpretarea de la dosar. Intenţionam să le procur penrtru suporterii echipei de volei masculin Unirea Dej, club la care sunt vicepreşedinte. Azi au meci cu Baia Mare, care i-ar putea duce în primele patru echipe din campionat. Am discutat ca pe toate scaunele să fie cartoane, pe care spectatorii să le ridice la intrarea jucătorilor pe teren", a spus vameşul.

Alain Modrea a declarat că în cei cinci ani în care a fost director executiv la Direcţia pentru Operaţiuni Vamale Cluj, nu a intervenit la colegii lui să modifice vreun proces verbal. În susţinerea recursului, Modrea a menţionat şi că a ajutat financiar la construirea celei mai mari biserici ortodoxe din Dej şi că are un copl de 8 ani cu probleme de sănătate, moment în care a izbucnit în plâns în sala de judecată.

În ce priveşte suma pentru care este acuzat de luare de mită, Alain Modrea a explicat că ar fi vorba de un împrumut de 10.000 de euro, cerut de la co-inculpatul Moshe Zur, încă din decembrie 2010, pentru a achita avansul la un aprtament în Constanţa, unde intenţiona să se mute.

Modrea a spus că a câştigat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie procesul îmnpotriva ordinului dion 2010 de eliberare din funcţia de director executiv al DROV şi că urma să fie reinstalat.

 

Comenteaza