Casa inteligentă VIKI, sistem revoluţionar de Home Automation prietenos cu deţinătorii animalelor de companie VIDEO

Casa inteligentă VIKI, sistem revoluţionar de Home Automation prietenos cu deţinătorii animalelor de companie VIDEO
VIKI este singurul sistem de casă inteligentă care are integrată nativ o funcţie de securitate şi protecţie activă a casei, chiar dacă lăsăm animalul de companie în interiorul imobilului.

VIKI este tot ce ți-ai putea dori de la o casă! Acest sistem care aduce inteligența artificială în mijlocul familiei punându-i cele mai sofisticate servicii la dispoziție sub forma unui "majordom virtual" al casei, a fost creat la Cluj-Napoca, de o echipă de programatori români.

Prima întrebare care s-ar pune ar fi "de ce VIKI?", iar răspunsul este foarte simplu - pentru că e unul singur! Adică, spre deosebire de sistemele existente pe piaţă, care fie îți descuie ușa, îți aprind lumina, sau îți pornesc televizorul, însă fiecare cu un set de senzori specifici, VIKI folosește un singur senzor, cu capacităţi şi funcţii multiple și un singur element de analiză.

VIKI le face pe toate și nu oricum: integrat și mereu adaptându-se nevoilor tale. VIKI îți învață tabieturile și muncește ajutându-te să te simți mereu "ca acasă" imediat ce ai trecut pragul.

Dacă până acum, sistemele care făceau casele inteligente aveau nevoie de o comandă explicită pentru a acționa, în cazul de față, nu trebuie să faci decât să-ți "obișnuiești" casa cu tine, sistemul va învața comportamentul tău de zi cu zi și apoi îl va imita, ajungând la aproximari tot mai precise. Și pentru că VIKI învață repede, în doar cateva zile de la instalare, softul va ști la ce ora vrei să te trezești, pe ce post TV urmărești știrile dimineața la micul dejun, și ce temperatură preferi să ai seara cand te întoarci acasă.

Dacă tocmai ți-ai renovat casa sau apartamentul și nu mai ești dispus să dai totul peste cap pentru a-ți instala astfel de device-uri care să-ți facă casa mai "inteligentă", fii deștept și ia-ți un sistem VIKI pe care îl poți instala imediat, fără să fii nevoit să spargi pereți sau să muți mobilierul.

Mai mult de atât, Virtual Interactive Kinetic Intelligence, pe scurt VIKI este singurul sistem de casă inteligentă care are integrată nativ o funcţie de securitate şi protecţie activă a locuinţei. Chiar dacă îți lași animalul de companie singur acasă, în funcţie de opţiunea pe care o selectezi, casa activează la plecarea acestuia toţi senzorii din locuinţă, sau doar cei de perimetru (uşi/geamuri deschise).

Odată cu plecarea oamenilor din casă şi armarea locaţiei, VIKI poate opri toți consumatorii, iar casa intră într-un regim de conservare a energiei; simplu, fără ca cineva să fie nevoit să stingă luminile, să oprească TV-ul, radioul ori sistemul de climatizare la plecare.

Astfel, VIKI asigură şi funcţia de monitorizare a mişcării în casă, modalitatea în care este comunicat mesajul de avertizare, în caz de efracţie fiind diferită faţă de alte case "inteligente". Nu este vorba doar despre acea sirenă clasică care, odată intrată în funcțiune, face doar gălăgie, ci s-a implementat un mesaj redat automat pe televizorul şi/sau sunetul ambiental din casă în toate încăperile în care este instalat sistemul multimedia VIKI.

Mesajul de avertizare a fost conceput special pentru VIKI de un psiholog, care a furnizat informaţii valoroase în legătură cu modul în care trebuie comunicat acesta, felul în care este rostit, astfel încât efectul de descurajare al efracţiei să fie maxim.

Dintr-un simplu "majordom virtual", VIKI poate ajunge să fie cel mai bun prieten al casei tale, astfel că nu vei avea nicio rezervă să i-o lași în grijă.

Comenteaza