Casa unei femei din Cluj, percheziționată de polițiști. Clujeanca ar fi folosit acte false pentru a obține fonduri de la bugetul de stat

Casa unei femei din Cluj, percheziționată de polițiști. Clujeanca ar fi folosit acte false pentru a obține fonduri de la bugetul de stat

Locuințele unei femei de 65 de ani din Florești, și a unui bărbat de 31 de ani din Câmpia Turzii, au fost percheziționate de polițiști. Aceștia sunt cercetați pentru obținerea ilegală de fonduri și complicitate la obținerea ilegală de fonduri.

Ancheta a arătat că femeia, administrator al unei firme din Aleșd, Bihor, a folosit documente false pentru a obține fonduri nerambursabile de aproape 200.000 lei din bugetul de stat. Aceasta a declarat activități, angajări și achiziții fictive pentru a primi finanțarea în iulie 2020.

De asemenea, bărbatul, de 31 de ani, în calitate de administrator al unei societăți comerciale cu sediul în municipiul Cluj – Napoca, județul Cluj, ar fi ajutat și sprijinit activitatea infracțională a femeii, prin atestarea unor aspecte fictive privind vânzarea și livrarea unor echipamente și utilaje către societatea beneficiară din Aleșd, operațiuni în urma cărora societatea din Bihor ar fi beneficiat, pe nedrept, de finanțare, obținând aproape 200.000 de lei nerambursabili, din bugetul național.

În urma perchezițiilor domiciliare, efectuate pentru documentarea și probarea activității infracționale, polițiștii de la investigarea criminalității economice ar fi obținut date de interes utile cauzei.

"De asemenea, în vederea recuperării prejudiciului cauzat, în perioada imediat următoare urmează să fie instituite sechestre asigurătorii pe bunurile celor în cauză, până la concurența sumei de 199.999,99 de lei", a transmis IGPR.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză.

Comenteaza