News alert Cât costă un paşaport fals? Cinci astfel de documente, depistate pe Aeroportul Cluj-Napoca

Cât costă un paşaport fals? Cinci astfel de documente, depistate pe Aeroportul Cluj-Napoca
| Foto: Arhiva

Poliţiştii de frontieră clujeni au descoperit ascunse în căptuşeala bagajelor de mână ale unor cetăţeni din Republica Moldova, cinci paşapoarte biometrice româneşti falsificate, ce urmau a fi folosite în străinătate.

Joi dimineaţa, în jurul orei 08.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Cluj din Aeroportul "Avram Iancu" Cluj, s-au prezentat pentru a ieşi din ţară, pentru a se îmbarca pe o cursă Cluj-Napoca - Tel Aviv, cinci persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 53 de ani, prezentând la controlul de frontieră paşapoarte Republica Moldova.

În baza unor analize de risc pe linia migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră au efectuat controale amănunţite şi asupra persoanelor şi bagajelor. Astfel, au fost descoperite, ascunse în căptuşeala bagajelor de mână, cinci paşapoarte biometrice, ce purtau însemnele autorităţilor statului român.

Persoanele au declarat că au obţinut documentele româneşti de la o persoană de sex masculin a cărui identitate nu o cunosc din municipiul Iaşi, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 2.000 şi 4.000 de euro. Cei în cauză au declarat că intenţionau să ajungă în Israel unde sperau să-şi găsească locuri de muncă folosindu-se de documentele false.

Cele cinci persoane sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun.

loading...
Comenteaza