Cât va costa noul pod de la Valea Drăganului. “Vibra de-ți săreau plombele”

Cât va costa noul pod de la Valea Drăganului. “Vibra de-ți săreau plombele”

Podul peste Crișul Repede, care lega Valea Drăganului de șoseaua E 60 s-a prăbușit luni, 4 mai. La pod erau în curs de derulare lucrări de consolidare.

Circulația pe podul de pe Drumul Judetean 764 B, care face legatura între Poieni și Valea Drăganului a fost întreruptă brusc, luni, după ce construcția s-a surpat. A doua zi a fost deja amenajat un pod provizoriu pentru a se putea circula spre localitățile învecinate, Valea Drăganului, Tranișu și Lunca Vișagului.

Consolidarea podului făcea parte dintr-un proiect european de reabilitare a Drumului Apusenilor, coordonat de Consiliul Județean Cluj, acum însă, va fi ridicat de la zero iar “costul estimat al lucrărilor va fi de 500.000-600.000 de euro, așa am înțeles”, a explicat primarul Gheorghe Boca pentru Libertatea.

Edilul comunei Poieni, pe raza căreia e amplasat podul, spune că “tot răul e spre bine, riscam să se întâmple o nenorocire. Dacă treceai pe el în acealași timp cu mașinile mari, vibra de-ți săreau plombele”.

“Podul, vechi de 70 de ani, a fost afectat de inundații, structura de rezistență era și ea grav afectată, fierul – expandat și ruginit. Ultima dată a fost tencuit prin 2010. Vibra foarte tare. Constructorul încerca să-l reabiliteze, muncitorii lucrau la subzidire și cămășuire, când s-a prăbușit”, a explicat Boca.

Comenteaza