Câte fraude electorale a confirmat poliția în Cluj până acum. Filtre în județ pentru transportul de oameni

Câte fraude electorale a confirmat poliția în Cluj până acum. Filtre în județ pentru transportul de oameni
| Foto: Arhivă / Fotografie ilustrativă

Poliția Cluj a verificat câteva sesizări cu privire la procesul de votare din județ.

„Informare de presă pentru ora 11.00.

La nivelul județului Cluj, procesul de votare a început conform planificării fără a fi înregistrate evenimente deosebite.

Toate sesizările de caracter electoral transmise către structurile de Poliție sunt gestionate în mod corespunzător și echidistant, iar după verificările ce se impun se stabilește care dintre acestea se confirmă.

Astăzi, până la ora 11.00, la nivelul întregului județ au fost semnalate 5 incidente sau fapte ilegale în context electoral, toate fiind verificate cu celeritate. Dintre acestea, 3 nu s-au confirmat, fiind înregistrat un dosar penal pentru fraudă la vot și aplicată o sancțiune contravențională.

Totodată, pe raza județului sunt organizate mai multe filtre rutiere, cu scopul de a verifica transportul de persoane, în contextul electoral, pentru depistarea persoanelor care încalcă prevederile legale, precum și pentru fluidizarea traficului rutier.

Toate structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne desfășoară activități, în sistem integrat, pentru a asigura exercitarea dreptului la vot în condiții de siguranță și pentru a verifica și sancționa cu celeritate orice semnalare de incident sau încălcare a normelor legale, cu respectarea principiilor care guvernează conduita profesională: legalitate, echidistanță, imparțialitate, disponibilitate și cu prioritatea interesului public.

Sesizați orice încălcare a legii electorale la 112!”, a transmis IPJ Cluj într-un comunicat oficial.

Comenteaza