Câți bani le dă Rusia locuitorilor din Moscova dacă merg să lupte în Ucraina. Suma este imensă

Câți bani le dă Rusia locuitorilor din Moscova dacă merg să lupte în Ucraina. Suma este imensă
| Foto: Profimedia Images

Autorităţile din Moscova oferă un bonus record pentru noii recruţi care sunt de acord să meargă să lupte în Ucraina, în încercarea de a atrage cât mai mulţi militari în armată, scrie Monitorul Apărării, care citează CNN.

Aceste bonusuri apar în contextul în care preşedintele Vladimir Putin vrea să recruteze cât mai mulţi militari pentru a putea face faţă dificultăţilor întâlnite pe frontul din Ucraina.

Primarul moscovit Serghei Sobianin a anunţat introducerea acestui bonus de 22.000 de dolari, oferit o singură dată, la înrolarea în armată.

Mai mult decât atât, li se promit noilor recruţi şi câştiguri de 59.600 de dolari în primul an de serviciu militar. Cei care se vor alătura armatei în Ucraina pot primi – o singură dată – şi sume între 5.690-11.390 de dolari pentru rănile suferite în război, în funcţie „de gravitatea acestora”, iar familia unui militar omorât în război ar putea primi 34.150 de dolari.

Se estimează că numărul ruşilor omorâţi sau răniţi grav în războiul din Ucraina este unul foarte mare, ajungând la aproximativ jumătate de milion. Doar în mai şi iunie au murit sau au fost grav răniţi 70.000 de ruşi, imediat după începerea asaltului asupra Harkovului, susţin serviciile de informaţii britanice.

Potrivit unui decret semnat în decembrie 2023, Putin a cerut creşterea numărului militarilor din armata rusă cu 170.000, astfel ajungând la 2,2 milioane de membri ai personalului, inclusiv 1,32 milioane de militari. Acest lucru ar însemna o creştere cu 15% a armatei ruseşti, fiind a doua creştere de acest fel de la începutul invaziei.

Analiştii cred că, în acest moment, Rusia nu are numărul necesar de trupe pentru a putea lansa o ofensivă majoră în Ucraina, care să îi aducă anumite câştiguri strategice.

Comenteaza