Căutarea dispăruţilor de la Tarniţa este îngreunată de gheaţă

Căutarea dispăruţilor de la Tarniţa este îngreunată de gheaţă
Operaţiunea de căutare a lui Nicolae Lăpuşte şi a celor doi copii ai săi, daţi dispăruţi de luni, a continuat şi ieri, însă autorităţile nu speră să aibă rezultate prea curând, din cauza podului de gheaţă de pe lacul Tarniţa.

Din primele cercetări poliţiştii clujeni au ajuns la concluzia că bărbatul a coborât cu cei doi copii o pantă abruptă şi a mers pe gheaţă până când aceasta s-a rupt. "Sunt însă doar suspiciuni. Căutăm în continuare persoanele dispărute, însă acţiunea este îngreunată de faptul că pe lac este format un pod de gheaţă care acoperă aproape întreaga suprafaţă a apei, grosimea acestuia fiind de 6-7 centimetri", a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, chestorul Ioan Păcurar, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj.

Autorităţile caută cele trei persoane dispărute şi cu ajutorul unui sonar. "Sunt mai mulţi pompieri şi ne ajută şi un salvamontist. Aceştia merg cu o barcă şi verifică ce se află pe fundul lacului, dar sonarul indică doar obiecte, fără a face distincţie că e vorba de un lemn sau altceva. Din cauza gheţii şi aceste căutări sunt îngreunate", a adăugat şeful IPJ Cluj.

Bărbatul a mai avut două tentative de suicid, dar încă nu se ştie cauza. Lăpuşte era mecanic la hidrocentrala de la Mărişel şi taximetrist în timpul liber. Avea trei copii şi rate mari la bancă pentru un apartament în Floreşti cumpărat în 2008. Luni după-masă l-a luat pe băiatul de 15 ani din prima căsătorie şi pe fetiţa din relaţia ulterioară şi i-a dus la Polus. Mai târziu, maşina lui a fost găsită goală lângă coada lacului Tarniţa, iar în apartamentul său a fost găsită o cameră video pe care înregistrase un mesaj de adio. Căutările de marţi de pe lac nu au dus la nici un rezultat, nici cele de miercuri.

Mama fetiţei, Klaudia Nagy, a lansat un apel pe portalul de socializare Facebook, în speranţa că cineva îi poate da indicii despre soarta copilei. "53 de ore de la dispariţie... O căutăm în continuare. Oricine are orice fel de informaţie despre ei, oricât de măruntă, îl rog să mă contacteze sau să apeleze numărul de urgenţă 112. Mulţumesc tuturor pentru rugăciuni, mesaje, telefoane şi sprijin!", a scris femeia pe contul de Facebook. De asemenea, a mai pus un anunţ în care spune că se caută "scafandri cu echipament care pot intra sub gheaţă la adâncimi de maxim 60 de metri". Mesajele sale au fost distribuite de mii de utilizatori.

(F. TĂTAR, N. NAP)

 

Etichete
Comenteaza