Căutările băiatului dispărut din Florești continuă. A plecat cu 3,5 lei în buzunar de care și-a cumpărat o bere

Căutările băiatului dispărut din Florești continuă.  A plecat cu 3,5 lei în buzunar de care și-a cumpărat o bere

Autoritățile clujene s-au mobilizat pentru găsirea minorului din Florești , dispărut miercuri, 27 ianuarie. Poliția, jandarmeria dar și un grup de voluntari de la CERT Rescu l-au căutat mai bine de 24 de ore prin tot Clujul. 

Tânărul fusese la țară cu bunica, iar la întoarcere, i-a zis mamei că merge la magazin să își cumpere ciocolată.

Însă imaginile din magazinul unde băiatul a fost văzut ultima oară, arată că autoritățile nu au de-a face cu un copil rătăcit, ci unul pus pe distracție. În loc de ciocolată, Lucian și-a cumpărat o bere, iar mai apoi a vorbit la telefon cu cineva din Satu Mare.

Elena Ghirișan, mama băiatului: “Numai 3 lei 50 avea la el. Măcar dacă avea bani la el, îşi cumpăra un corn, un sandwich, un hamburger. Şi nici nu e îmbrăcat în haine de iarnă. E în adidaşi şi geacă de toamnă şi o bluziţă cu glugă”.

Unul dintre voluntarii care au fost pe urmele lui a spus că: ”Au fost căutări între blocuri, scările blocurilor din zona adiacentă locuinței”

Ciprian Vaida, un alt voluntar a declarat următaorele: ,,Am încercat să urmărim toate informațiile și toate ideile pe care le-am avut despre locurile în care ar putea să găsească adăpost. Ne gândim și la familie, și la copilaș, care știm că are probleme de sănătate și nu am vrea să se întâmple ceva cu el.”

Astăzi, la lumina zilei, autoritățile s-au mobilizat din nou și au adus la căutări chiar și un câini de urmă sau patrule canine pentru a peria din nou pădurile din zonă. Brusc însă, toată operațiunea a fost întreruptă. Camera de supraveghere dintr-un autobuz l-a surprins pe acesta cum a aseara a mers către Cluj-Napoca și nu doar atat, potrivit observatornews.ro.

Poza lui Lucian a fost dată tuturor polițiștilor din gări, dar toți cei care îl văd sunt rugați să sune la 112. Pentru că are doar 13 ani, nu va fi tras la răspundere pentru toată agitația pe care a creat-o.

Alexandra Luca purtător de cuvânt IPJ Cluj: ”În vederea localizării și depistării minorului au fost alertate toate echipajele și efectivele aflate în teren, de la nivelul tuturor unităților aflate în subordinea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Secțiile Regionale de Poliție Transporturi sau alte Inspectorate de Poliție din țară”.

Comenteaza