Cauţiunea minorului acuzat de trafic de droguri, respinsă în ultimă instanţă

Cauţiunea minorului acuzat de trafic de droguri, respinsă în ultimă instanţă
Cu toate că Tribunalul Cluj a admis eliberarea lui Alexandru Uioreanu pe cauţiune, joi, Curtea de Apel Cluj a admis recursul făcut de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) împotriva acestei hotărâri.

Astfel, fiul din prima căsnicie al preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj va rămâne în continuare după gratii, iar cei 10.000 de lei depuşi de familia acestuia drept cauţiune vor fi restituiţi. Minorul se află în arest preventiv din 21 decembrie 2012.

Alexandru Uioreanu a fost eliberat vinerea trecută pe cauţiune, de Tribunalul Cluj. Decizia a fost, însă, atacată cu recurs de procurorii DIICOT. Avocatul care îl reprezintă pe Uioreanu, Tiberiu Ban, a arătat în faţa judecătorului că tânărul a colaborat cu organele de anchetă şi şi-a recunoscut vinovăţia, dar şi că nu există motive ca acesta să fie ţinut în arest. Minorul a invocat în faţa instanţei faptul că are două corigenţe la liceu pe care ar trebui să le susţină în această perioadă şi că doreşte să îşi continue studiile. Alexandru Uioreanu, în vârstă de 16 ani, este elev în clasa a XI-a la Liceul de Coregrafie "Octavian Stoia" din Cluj-Napoca.

În dosarul de trafic şi consum de droguri în care este acuzat fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, mai sunt doi inculpaţi: fraţii Nagy Ferenc şi Nagy Gyöngyver, precum şi alţi cinci învinuiţi. Potrivit surselor ZIUA de CLUJ, urmărirea penală se va extinde în acest dosar şi asupra altor persoane. Alexandru Uioreanu a fost arestat în 20 decembrie, sub acuzaţia de consum şi de trafic de droguri. Acesta ar fi consumat şi de comercializat în decurs de jumătate de an 130 de grame de haşiş, o parte din droguri fiind vândute chiar unor poliţişti sub acoperire de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate.

În ciuda numeroaselor încercări de a ieşi din arest, până acum nici recursurile la măsura arestării preventive, nici cererile de eliberare condiţionată sau pe cauţiune nu au avut succes pentru Alexandru Uioreanu.

 

Comenteaza