Caz revoltător în Franța: Un bărbat își droga soția şi recruta online persoane pentru a o viola / Proces cu 51 de inculpaţi

Caz revoltător în Franța: Un bărbat își droga soția şi recruta online persoane pentru a o viola / Proces cu 51 de inculpaţi
| Foto: https://www.tf1.fr

Un francez e acuzat că și-a drogat și violat soția timp de aproape 10 ani, perioadă în care a invitat zeci de persoane să-i violeze propria nevastă.

Acuzatul, un bărbat în vârstă de 71 de ani pe numele Dominique Pélicot, recruta online persoane străine pe care le invita la el acasă și le invita să-i violeze propria soție. Conform poliției franceze, femeia a fost violată de cel puțin 92 de ori de către 72 de bărbați, pe durata celor aproximativ 10 ani la care a fost supusă abuzurilor sexuale. 

După arestare, el „s-a declarat întotdeauna vinovat”, a spus avocatul său. Mai mult, a precizat foarte clar: „Am adormit-o, am oferit-o și am filmat”. Potrivit evidențelor medicale, bărbatul cumpărase 450 de somnifere într-un an.

Printre cei 50 de bărbați judecați alături de el se numără un consilier local, asistenți medicali, un jurnalist, un fost ofițer de poliție, un gardian de închisoare, un soldat, un pompier și un funcționar public, mulți dintre aceștia locuind în apropierea orașului Mazan, un oraș de aproximativ 6.000 de locuitori. Bărbații aveau vârste cuprinse între 26 și 73 de ani la momentul arestării.

Procesul va fi un „calvar oribil” pentru Gisèle Pélicot, a declarat avocatul său, Antoine Camus, deoarece va fi prima oară când femeia va putea urmări înregistrări video, făcute chiar de soțul ei, ale momentelor când ea era violată. Drogată de soțul ei și livrată unor străini de ani de zile, Gisèle Pélicot se confruntă în sala de judecată cu cei 50 de atacatori ai săi începând de luni la Avignon. Victima a cerut cu curaj să îl facă public procesul pentru a alerta oamenii asupra acestui flagel, transmite leparisien.fr

Inculpaţii nu s-au ascuns de camere, s-au salutat, au vorbit între ei în timpul pauzei, de parcă ar fi fost o reuniune între vechi prieteni. De parcă faptul de a fi atât de numeroși, poate, le-ar fi diluat simbolic responsabilitatea. O aparentă dezinvoltură care se ciocnește de gravitatea faptelor pretinse și de solemnitatea unei audieri în fața instanței penale, sesizată în acest caz extraordinar, fără precedent, de neconceput, mai notează Le Parisien

Dominique Pélicot. mai este acuzat că a violat și ucis o agentă imobiliară de 23 de ani din Paris, în 1991. Sophie Narme a fost drogată, violată și înjunghiată în piept. Un altă agentă imobiliară, de 19 ani, a fost atacată în circumstanțe similare, dar a scăpat după ce a ripostat. Poliția a spus că ADN-ul extras se potrivește cu profilul genetic al bărbatului.

Este de așteptat ca procesul de la Avignon să dureze patru luni. Dominique Pélicot, acum în vârstă de 71 de ani, și ceilalți 50 de inculpați riscă 20 de ani de închisoare dacă vor fi găsiți vinovați.

Comenteaza