Caz șocant! Bătrân de 80 de ani, ucis de trei copii pentru o bicicletă

Caz șocant! Bătrân de 80 de ani, ucis de trei copii pentru o bicicletă

Trei minori, cu vârste cuprinse între 9 și 15 ani, au ucis un vârstnic pentru a-i fura bicicleta.

Tragedia a avut loc în localitatea Căldărăşti - Pogoanele, judeţul Buzău, în data de 22 spre 23 martie, când trei copii din aceeași localitate, în vârstă de 9,10 și respectiv 15 ani, ar fi omorât un bărbat de 80 de ani. Totul pentru a-i fura vârstnicului bicicleta.

„Potrivit unor surse judiciare, bătrânul a fost găsit dezbrăcat într-o vie, iar pe corp avea echimoze. Totodată, oamenii legii ar fi identificat urme pe mâini, semn că bărbatul a fost legat la un moment dat, dar ulterior a reuşit să scape.

Cei trei copii au fost identificați de polițiști. Potrivit legii, cei doi minori de 9 şi 10 ani nu răspund penal, iar cel de-al treilea de 15 ani urmează sa fie expertizat din punct de vedere psihiatric”, potrivit Agerpres.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, dosarul deschis de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău vizează fapta de tâlhărie, urmată de moartea victimei.

Ion Ştefan, asistent social în cadrul Primăriei Pogoanele, a declarat că cei trei minori nu aveau antecedente.

"Sunt în legătură cu autoritățile care instrumentează cazul și vreau să aflu dacă putem institui o măsură de protecție pentru minori. Mai mult de atât nu am ce să vă spun în momentul acesta. Copiii fac parte toți din familii monoparentale, de-a lungul vremii nu au mai fost probleme legate de comportamentul copiilor", a precizat asistentul social de la Primăria Pogoanele”, a precizat Ion Ștefan pentru Agerpres.

Pe parcursul zilei de vineri, autoritățile au efectuat necropsia, iar sâmbătă procurorii care instrumentează cazul vor urma să facă audieri

Comenteaza