Caz șocant: Fetiță de trei ani, internată la spital după o intoxicație cu marijuana. Declarațiile mamei

Caz șocant: Fetiță de trei ani, internată la spital după o intoxicație cu marijuana. Declarațiile mamei
| Foto: europafm

O fetiță de 3 ani din Constanța a ajuns la spital după ce a prezentat simptome specifice unei supradoze. Analizele de sânge au arătat că minora era pozitivă la canabis.

La sfârșitul săptămânii trecute, în data de 30 iunie 2024. mama copilei s-a prezentat cu minora la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. În urma analizelor a reieșit că a ingerat substanțe stupefiante și a primit tratament de urgență.

„Este vorba despre un pacient minor de trei ani. A fost internat în unitatea noastră prin serviciul de urgență. Când a fost adus la spital, copilul prezenta stări de somnolență, fiind internat pentru ingestie de substanță necunoscută. În urma testelor texocologice, minorul a ieșit pozitiv la substanțe interzise și a primit tratament de specialitate. După mai bine de 24 de ore se spitalizare, starea sa de sănătate s-a îmbunătățit și a fost externat în condiții de siguranță”, a declarat Crina Kibei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Constanța, potrivit ZIUA de Constanța.

Surse judiciare au declarat pentru Gândul, că fetița se simțea rău și îi străluceau ochii într-un mod nefiresc.

Mama fetiței a relatat că, în ziua respectivă, a observat că fetița ei era neobișnuit de agitată și avea pupilele dilatate. Personalul medical a suspectat imediat prezența substanțelor stupefiante și a efectuat teste de sânge, care au confirmat prezența canabisului.

Fetița a primit îngrijiri medicale de urgență, iar spitalul a alertat autoritățile. Poliția a ajuns rapid la fața locului și a demarat o anchetă. Ofițerii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Constanța au interogat mama copilului, o cetățeană olandeză care lucrează ca navigator și locuiește ocazional în România, având un soț român rezident în Agigea, conform sursei citate anterior.

În timpul audierii, femeia a declarat că nu își poate explica modul în care copilul a fost expus la droguri, menționând că în ziua incidentului au vizitat un magazin cu produse alimentare tradiționale românești. Testele antidrog efectuate asupra mamei au ieșit negative.

Autoritățile continuă să investigheze circumstanțele în care fetița a ajuns să consume canabis, încercând să stabilească dacă a fost vorba de un accident sau de o neglijență. Ancheta este în desfășurare, iar familia rămâne sub supravegherea autorităților pentru a preveni orice alte incidente similare.

Comenteaza