Foto Cazul copiilor care au căzut de pe tiroliană. Cum explică incidentul reprezentanții parcului de distracții

Administratorii parcului de distracții în care patru copii au fost răniți marți, după ce au căzut de pe o tiroliană, spun că incidentul s-a produs din cauza nerespectării regulilor de siguranță.

Reprezentanții parcului susţin că incidentul s-a produs după ce pe locul de joacă ar fi fost şapte copii în loc de unul, cum prevede regulamentul parcului, şi că copiii ar fi căzut de la 50 de centimetri.

"Din fericire, toți copiii implicați sunt bine și nu au suferit răni grave. Incidentul s-a produs deoarece nu au fost respectate regulile de siguranță la unul dintre jocurile noastre. În loc să se urce câte o singură persoană, au fost 7 copii pe acel joc, ceea ce a dus la căderea lor de la o înălțime de 50 cm, nu de la 3 metri, așa cum s-a vehiculat pe internet.

Am observat că imagini și videoclipuri legate de acest incident au fost răspândite online, însă acestea exagerează gravitatea situației.

Siguranța vizitatorilor noștri este prioritatea noastră principală, iar noi luăm toate măsurile necesare pentru a preveni astfel de incidente în viitor. Vă asigurăm că parcul nostru rămâne un loc sigur și distractiv pentru toți copiii și familiile care ne vizitează", au transmis, marți seara, reprezentanții Dinosaur World Transylvania, pe pagina de Facebook a parcului.

Poliţia Judeţeană Hunedoara a anunţat, marţi, după incident, că în parcul de distracţii Dinosaur World Transylvania „patru minori - doi băieţi şi două fete - au suferit traumatisme prin cădere de la înălţime. Din primele informaţii, s-a rupt cablul tirolienei iar cei patru copii au căzut de la o înălţime de 2-2,5 metri”.

La fața locului s-au deplasat, ieri, un elicopter SMURD şi trei ambulanţe pentru a prelua copiii implicați în incident şi a-i transporta la spital.

Un băiat de 7 ani a fost preluat de elicopterul SMURD şi transportat la Spitalul Municipal Hunedoara. Alţi doi copii au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva şi cel de-al treilea la Spitalul Municipal Hunedoara.

Comenteaza