Cazul Mioriţa, la Cluj. Incitat de un "coleg", un cioban l-a lovit pe cel mai ortoman din zonă cu un par în cap

Cazul Mioriţa, la Cluj. Incitat de un
Balada Mioriţa a fost reeditată marţi, 7 aprilie, la poalele muntelui Vlădesei, în comuna clujeană Săcuieu.

Marinel Paşcalău, în vârstă de 52 de ani, este cel mai bogat cioban din zona Huedinului, având nici mai mult nici mai puţin de 400 de mioare. Acest fapt stârneşte de ani buni invidie în rândul proprietarilor de oi din zonă, astfel că furtuna care plutea în aer s-a declanşat marţi în jurul orei 14:00.

Povesteşte Paşcalău, cu capul bandajat şi o mână pe care abia şi-o mai mişcă: "Eram cu oile pe câmp, tocmai le-am dat drumul la halău (adăpătoare, n.r.) când m-am trezit faţă în faţă cu Marcel Vinţan, cioban şi el, înarmat cu un par smuls din instalaţiile de curent care împejmuiesc animalele. Mi-o zis că-i pământul lui şi n-am ce căuta acolo, ignorând faptul că terenul îmi aparţine, cumpărându-l cu acte în regulă în urmă cu doi ani de la un cetăţean din Oradea. Apoi m-a lovit cu parul de trei ori în cap, nimerindu-mă şi-n braţul stâng".

În urma loviturilor primite, victima s-a prăbuşit la pământ în stare de inconştienţă. L-a trezit din leşin un ciorâng (ajutor de cioban, n.r.) din zonă, care a şi apelat la numărul de urgenţă 112. O ambulanţă de la Huedin la dus la spitalul orăşenesc, unde i s-a acordat bărbatului primul ajutor. Astăzi (miercuri, 8 aprilie, n.r.), medicii legişti clujeni i-au eliberat bărbatului un certificat prin care îi recomandă opt-nouă zile de îngrijiri medicale.

Adaugă supărat bărbatul: "nu mă las până nu-l bag pe Vinţan în puşcărie, fiindcă nu pot trăi sub asemenea teroare, mai ales că omul din umbră e Rus Radu, un alt proprietar de oi care mă invidiază pentru averea mea".

Miercuri, Marinel Paşcalău a făcut o plângere penală împotriva agresorului la postul de Poliţie din comuna Săcuieu, urmând ca poliţiştii să demareze curând cercetarea cazului.

Comenteaza