Ce caută ţăranii din Ardeal pe internet

Ce caută ţăranii din Ardeal pe internet
Publicaţia are stand la Agraria şi a prezentat vineri rezultatele unui studiu referitor la audienţa presei de profil agricol din România.

"Nici în Banat, unde ne desfăşurăm noi activitatea nu avem atât de mult interes din partea agricultorilor cum avem aici", a declarat Dănuţ Radiş (foto), directorul general al Ferma Media Grup, care editează publicaţiile Ferma, Recolte bogate, Utilaje Agricole, agroInfo.ro şi agroshop.ro. Potrivit aceluiaşi studiu, realizat de Kleffmann Group, pe locul I la emisiuni radio şi TV se află Viaţa Satului (TVR).

Pe locul 2 se află postul de radio Antena Satelor şi apoi emisiunea Rodul Pământului de la OTV. Revista Ferma se află, potrivit cercetării, pe locul 1 în topul publicaţiilor de profil din România. Fermierii caută pe internet în primul rând informaţii meteo, apoi sunt interesaţi de piaţa utilajelor, iar pe locul 3 se află căutările despre furaje. "În general, fermierii mici caută informaţii despre tehnică, iar fermierii mari sunt interesaţi de ştirile zilnice", a precizat Radiş.

Trei din patru fermieri care cultivă suprafeţe de peste 300 de hectare de teren folosesc internetul ca sursă de informaţie, arată rezultatele sondajului, iar din cei care au mai mult teren aproximativ 70% accesează uzual mediul online. Studiul s-a făcut între lunile mai şi octombrie 2011 pe un eşantion de 2.551 de agricultori.

 

 

Comenteaza