Ce decoraţiuni se “poartă” de Paşte

Ce decoraţiuni se “poartă” de Paşte
Buchetul de flori în care se ascunde un mic iepuraş de pluş sau chiar un ou este vedeta accesoriilor folosite cu prilejul marii sărbători a primăverii.

Aranjarea locuinţei, a grădinii sau cadourile dăruite celor dragi pot avea o strălucire aparte datorită florilor de primăvară, iepuraşilor şi decoraţiunilor specifice. Magazinele clujene se întrec, de asemenea, în promoţii, pachete şi reduceri la produsele de sezon.

"Sunt la mare căutare acum aranjamentele cu accesorii gen puişori, ouă sau coşuleţe complete cu ouă", a dezvăluit Ionela Lostun, florist decorator la florăria Kara. "Acestea sunt, practic, noutăţile acestui sezon de sărbătoare: aranjamente cu flori asezonate cu câte un accesoriu de Paşte, un ou micuţ, un puişor sau chiar un iepuraş de pluş". Un puişor costă 2 lei, un ou 5 lei, iar micile coşuleţe aranjate astfel ajung la preţul de 15 lei. Sunt foarte apreciate în aceste zile florile de primăvară, de la primole la azalee sau campanula. "În privinţa buchetelor, sunt preferate tot florile de sezon: frezii, lalele, irişi. Mai sunt însă şi bărbaţi care doresc să dăruiască buchete de trandafiri sau flori exotice", a explicat specialista. Un buchet cu orhidee costă la Kara aproximativ 100 de lei, iar unul cu flori exotice 70-80 de lei. Buchetele din flori de primăvară au preţuri care pornesc de la 20-30 de lei.

Cei care doresc să îşi însufleţească grădina au la dispoziţie în această perioadă plante în ghivece, de la tradiţionalele muşcate în culori vii la campanulele de ghiveci, la primole sau panseluţe. Un astfel de ghiveci poate fi cumpărat la preţuri care variază între 15, 20 şi 35 de lei.

Magazinele clujene se întrec, de asemenea, în promoţii, pachete şi reduceri la produsele de sezon. În mijlocul hipermarketului Auchan din Iulius Mall se găsesc mormane de cozonaci tradiţionali şi panettone, figurine de ciocolată reprezentând iepuraşi, miei, ouă, puişori, cutii cu praline şi pachete cadou la diverse preţuri. De asemenea, până în 17 aprilie pe rafturile magazinului se găsesc produse specifice sărbătorii de Paşte, de la ouă şi vopsea de ouă la carne de miel, drob, pască, legume şi fructe proaspete, produse de patiserie sau vinuri. Nu lipsesc nici decoraţiunile specifice. La Real a început Festivalul trufandalelor de primăvară, în care clujenii pot cumpăra legume şi fructe produse în România. Şi la magazinul Kaufland se găsesc produse de sezon la preţuri promoţionale. "Culorile predominante de Paşte sunt verde, galben, roşu şi alb. La aranjarea mesei putem asorta şerveţelele, lumânările şi alte accesorii într-o atmosferă festivă, plină de jovialitate. Puteţi armoniza faţa de masă cu vesela şi tacâmurile. Aceasta poate fi decorată cu motive de Paşti, iepuraşi sau ouă colorate sau poate fi simplă albă sau verde", recomandă specialiştii pe site-ul Kaufland România. "Dacă doriţi să vă surprindeţi invitaţii, puteţi să le faceţi un cadou-surpriză: mici iepuraşi sau ouă de ciocolată pe care să le aşezaţi în stânga farfuriilor", adaugă aceştia.

Clujenii care se înscriu în tombola de Paşte de la Iulius Mall pot câştiga un automobil sau aparate electrocasnice în urma tragerii de astăzi, 14 aprilie. Înscrierile se fac prezentând bonul care dovedeşte cumpărături de minim 100 de lei. Tot o maşină este şi premiul cel mare al concursului de la Polus Center, alături de sute de premii oferite de magazinele din centrul comercial. Tombola are loc în 23 aprilie.

 

Comenteaza