Ce muzică au ascultat studenţii clujeni în 2010

Ce muzică au ascultat studenţii clujeni în 2010
Deşi, în general, studenţimea clujeană a “devorat” melodii comerciale, există şi tineri care preferă alte genuri, cum ar fi rock-ul.
Inna, Dj Andi feat. Stella, dar şi Metallica, Rammstein, Aerosmith, Ozzy Osbourne au făcut furori la radiourile din campusurile studenţeşti clujene.

Student Sound, radioul care animă viaţa studenţească din campusurile Observator şi Mărăşti, a difuzat pe tot parcursul acestui an muzică “în general comercială”, după cum a precizat Mădălina Petrean, membră a echipei radioului Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN). Între cele mai cotate piese din topul Student Sound se numără “Mr. Saxobeat”, interpretată de Alexandra Stan, “Music Makes Me Free”, interpretată de Deepcentral, “My Beautiful One”, cântată de Xonia feat Deepcentral, “Boro Na Sou Po”, a cântăreţei Alessia, “Something New”, piesă cântată de Andra sau “Love is for Free”, a lui Smiley feat Pacha Man. Pe ultimele locuri ale topului se regăsesc Keo, cu piesa “Liber”, Miley Cyrus cu “Who Owns My Heart”, Cristina Bănică cu “Love in Brasil”, Voltaj cu “Mi-e dor de” sau Puya feat Connect - R cu piesa “Americandrim”.

“În preajma sărbătorilor, ascultătorii noştri au cerut şi colinde. Am pus câteva, dar în engleză, sunt mai ritmatice decât Ler”, a spus Mădălina Petrean. Dintre artiştii români, politehniştii clujeni o preferă pe Inna. “Crush şi Alexandra Ungureanu au scos de curând piesa “Need You More”, care a prins bine la noi la radio. Studenţii sunt puţin mai melancolici, mai sentimentali în preajma sărbătorilor”, a adăugat studenta. În privinţa altor genuri muzicale, radioul din Observator a avut succes cu un mix de hip-hop şi are şi o emisiune rock, intitulată chiar RockSS, miercurea, de la ora 22:00.

“Am îmbinat toate stilurile de rock, de la country blues până la death, heavy , progressive şi comercial. Am observat că avem mai mulţi ascultători când au rulat trupe de genul Metallica, Rammstein, Aerosmith, Ozzy Osbourne, astea fiind şi printre cele mai cerute de ascultători”, a declarat Lavina Popovici, prezentatoare a emisiunii alături de Shobo. “La fel de multe aprecieri au fost pentru Kings of Leon şi, nu în ultimul rând, pentru trupele locale invitate în studio, care uneori a cântat live, alteori au trimis demo-uri şi au fost destul de mult ascultate şi apreciate prin comentarii diverse pe ID-ul radioului”, a adăugat studenta. Între trupele locale promovate de Student Sound se numără Relative, Keep Away, Lights Out, Blood Print şi P.O.V.

Rockul a “prins” bine în 2010 la Radio UBB (foto), radioul studenţilor de la Universitatea Babeş-Bolyai (UBB). “Din punctul de vedere al radioului, a fost un an în care studenţii s-au întors în forţă spre rock, mai exact un pop-rock, este apreciată mult muzica retro, însă nu de genul La Bouche. Este anul în care a apărut cu atâta succes Rock FM, şi cluburile şi puburile din Cluj adoptă aceste genuri care fuseseră uitate”, a precizat Cătălin Nunu, realizator de programe la Radio UBB. Postul studenţesc a trecut din acest an la difuzarea de piese soft rock. “Este mult mai bine ca acum 2 ani, de exemplu, când şi noi dădeam hituri comerciale. Studenţii încep să fie parcă sufocaţi de atâta comercial promovat de mai toate radiourile româneşti”, a explicat studentul. Clujenii de la Grimus, trupe ca Holograf, Taxi ori Vama au fost cele mai apreciate din “repertoriul” românesc în acest an la UBB Radio.

Cluburile promovează muzica nouă

Alexandra Stan, Dj Sava & Raluka, Inna sunt artiştii români care au făcut furori în acest an în clubul Obsession. “La noi se regăseşte în general muzica de la radio, multe piese sunt «rulate» în club înainte de a fi preluat de radiouri. Dintre străini, cei mai apreciaţi au fost Yolanda cu «Pick Up» şi Travie Mccoy cu «Billionaire», aceasta din urmă bineînţeles remixată. La noi merg ritmurile mai alerte, cu excepţia serii retro de luni”, a precizat Dan Dragomir, reprezentantul clubului Obsession. “Tendinţa din 2010 a impus genul tehno house, Inna a dat tonul în România şi studenţimea gustă mult genul”, a adăugat Dragomir. Muzica nouă a prins şi în “lanţul”Janis, deşi localurile sunt mai atipice în această privinţă.

“În Janis Pub e o mixtură deloc întâmplătoare de muzică veche şi muzică nouă. Piesele recente au prins anul acesta, 40% din ce punem în cluburi sunt noutăţi şi nu vorbesc de hituri foarte comerciale”, a precizat Adrian Muntean, coproprietar al localurilor. Se regăseşte în playlist-ul de succes de aici aceeaşi piesă “Billionaire”,alături de “Love The Way You Lie” a lui Eminem feat. Rihanna, “Club Can’t Handle Me”, a trupei Florida, “Arde”, a celor de la Paraziţii feat. Mr. Levy sau piesa “Soundcheck” cântată de “Şuie Paparude”.

Comenteaza