Ce ne oferă cultura născută în cartiere

Ce ne oferă cultura născută în cartiere
Neconvenţionalul, arta stradală şi cultura underground sunt sărbătorite la Cluj în acest weekend, sub umbrela Coolt Urban, care debutează în acest weekend.

Muzică live, grafferi și amatori de parkour cu ale lor reprezentații de street art, dar și teatru neconvențional şi momente de magie, vor avea loc în week-end-ul 8 - 10 august 2014 pe platoul Casino-ului, în cadrul Coolt Urban.

Ziua de vineri va fi dedicată muzicii live, iar sâmbătă, grafferi ai Clujului îşi vor aduce tuburile de graffiti din cartiere și se vor duela într-un concurs care va avea ca temă obiectivele culturale ale Clujului. Pe parcursul desfășurării acestuia, trupa Primitive Parkour Cluj ne va demonstra cum se poate face sport extrem într-un decor urban, iar Zolee de la SprayArt își va etala îndemânarea în space-painting.

Duminică vor urca pe scenă trupe de teatru care vor oferi publicului un show de teatru de improvizație de la orele 19, iar începând cu orele 20, Trupa de teatru RE-Act va efectua o reprezentație de teatru în decor urban. Totul se va încheia cu un spectacol de magie adus de Andrei Xmas.

Aflat la prima ediție, festivalul își dorește să descopere artiștii din cartiere, dar și tinerii talentați, lipsiți de formalismul notorietății. Intrarea pentru toate evenimentele este liberă.

Comenteaza