Ce noutăţi aduce toamna în cluburile clujene

Ce noutăţi aduce toamna în cluburile clujene
Managerii de localuri din Cluj promit un sezon de toamnă plin de inovaţii şi investiţii-surpriză. Concertele şi serile tematice nu lipsesc din peisaj.
Bamboo renovat total, rock japonez, DJ celebri, spaţii noi şi un alt club pe cale să se deschidă în “lanţul” Janis sunt doar câteva din surprizele pe care managerii localurilor din Cluj le pregătesc publicului începând cu luna septembrie.

Un decor nou, cu întreg spaţiul recompartimentat şi renovat, îi va întâmpina în curând pe cei care vor călca pragul clubului Bamboo Cluj. “Valoarea investiţiei este de aproximativ 150.000 de euro”, ne-a dezvăluit Radu Vlas, administratorul localului. “Vor fi amplasate acvarii cu peşti, tot felul de lumini prin stâlpi sau decoruri cu fel de fel de animale, gen iguane”, a explicat patronul. Clubul se va redeschide oficial la 1 octombrie şi îi va avea printre invitaţi pe Connect-R, DJ Rhino şi Sylvia.

“Este foarte greu şi riscant să investim acum, în vremurile astea, însă nu avem încotro. Din acest sezon vom pune mai mult accent pe seri tematice şi vom încerca să atragem un public care până acum a stat acasă, nu a ieşit prin localuri: cel de 35-50 de ani”, a precizat Radu Vlas. “Preţurile nu vor creşte. Ba dimpotrivă, poate chiar vor scădea la unele produse”, a promis patronul de la Bamboo.

Fanii concertelor “underground” din Irish & Music Pub din Cluj-Napoca sunt aşteptaţi joi, 2 septembrie, la concertul slovenilor de la White Punk (punk/rock), iar două săptămâni mai târziu va urca pe scenă trupa Attack of the Mad Axeman (Grindcore, Hamburg). În 18 septembrie Irish & Music Pub îi va avea invitaţi pe polonezii de la Keira is You, show-ul urmând să înceapă la ora 20:00. Localul va găzdui în 28 septembrie prima ediţie a festivalului “Days of No Light”.

Vor evolua, începând cu ora 19:30, trupele East of The Wall (SUA), Radare (Germania), Khuda (Marea Britanie), Metavoid şi Flirt in Lust (România). Între 15 şi 17 octombrie va avea loc aici un festival la care vor cânta trupe autohtone precum Keep Away, Fluturi pe Asfalt, Mute, Band for Rent sau Relativ. De asemenea, în 23 octombrie va avea loc un concert al rockerilor din trupa Taine, iar pentru data de 24 octombrie este pregătit un concert susţinut de trupa de rock Guild (Japonia).

Împătimiţii clubului Midi sunt aşteptaţi vineri, 3 septembrie, la o petrecere de redeschidere care îl va avea ca invitat pe Loco Dice, unul dintre cei mai populari DJ din lume. Distracţia va începe de la ora 23:00, iar în deschidere va mixa Kid Chriss. Următorul eveniment va avea loc pe 10 septembrie şi îl va avea ca protagonist pe britanicul Clive Henry, iar în 17 septembrie DJ-ii români Livio & Roby vor da tonul petrecerii. Pe 24 septembrie fanii genului minimal vor vea parte de un concert Audiofly.

Redeschiderea etajului “La Bibliotecă” este surpriza cu care localul Janis la Stuf îi va întâmpina pe studenţii care vor veni în curând la restanţe la Cluj. Adrian Munteanu, coproprietarul localului, a declarat că pregăteşte deschiderea unui alt club, inspirat din “începuturile” Janis Pub, dar fără să dea mai multe detalii asupra momentului inaugurării sau locaţiei.

“Janis la Stuf va arăta la fel ca înainte de incendiu. La etajul I nu va mai fi club. Cei care dansau acolo vor avea la dispoziţie un nou club, cu muzică mai bună, aşa cum era la început în Janis. Acesta va fi amplasat în centrul Clujului sau într-o zonă studenţească, încă nu am decis. Stuf-ul va rămâne un local cu muzică de calitate. La parter, în zilele cu soţ va fi muzică folk şi în cele fără soţ se va putea asculta reggae”, a precizat Adrian Munteanu, unul dintre proprietarii localurilor Janis Pub, My Way, Janis la Stuf şi Casa Tauffer.

În My Way vor continua obişnuitele “after-work” party din fiecare joi şi serile de teatru de miercuri, “cu intrare liberă sau simbolică”, după cum precizează organizatorii. La Casa Tauffer împătimiţii genului vor avea în continuare parte de concerte de jazz cu trupa Cotton Blue în fiecare seară de vineri şi sâmbătă, iar în spaţiul de la subsol se va asculta rock. “Sperăm că Aminda şi Roje ne vor face o surpriză: o seară de romanţe în fiecare săptămână”, a dezvăluit Munteanu.

Jazz cu Teodora Enache în Diesel

Terasa Fashion Club are în programul pentru luna septembrie două seri de stand-up comedy, cu clujenii de la Comedica şi câţiva actori din fostul grup bucureştean Deko. Diesel Club îşi va relua din luna octombrie serile de teatru din fiecare luni şi miercuri şi pregăteşte un concert al cântăreţei de jazz Teodora Enache, după cum a precizat Ciprian Bota, managerul localurilor.

Comenteaza