Ce PAROLĂ să folosești dacă ești în pericol la festivalul de la Bonțida

Ce PAROLĂ să folosești dacă ești în pericol la festivalul de la Bonțida

Autoritățile au anunțat măsuri sporite de securitate în 2022 la festivalul de muzică de la Bonțida, unde sunt așteptați mii de participanți din România, dar și din străinătate. Printre acestea este și o parolă codificată. 

La festivalul Electric Castle participanții care se află în situații de pericol, pot anunța acest lucru codificat, la orice barman din incintă. Pentru a primi ajutor, trebuie cerut la orice bar un „Angel Shot„, moment în care barmanii vor anunța forțele de ordine, a transmis gherlainfo.ro.

Reprezentanții forțelor de ordine din structurile M.A.I. s-au reunit la castelul de la Bonțida, pentru a anunța măsurile luate și forțele mobilizate:

ISU Cluj: Peste 90 de pompieri, 12 medici și peste 20 de paramedici voluntari vor asigura zilnic necesitățile operative în perimetrul Electric Castle. Dacă sesizați că o persoană are nevoie de ajutor, vă puteți adresa echipajelor. Preventiv, echipe mixte de pompieri și paramedici SMURD vor patrula în perimetrul festivalului pentru a întâmpina și gestiona potențialele situații de urgență.

IPJ Cluj: Vor fi prezenți zilnic la festival peste 250 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, acțiuni speciale, investigații criminale, investigarea criminalității economice, criminalistică, arme, explozivi și substanțe periculoase, prevenire și celelalte structuri de suport. Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca va acționa permanent pentru prevenirea și combaterea traficului și consumului de substanțe psihoactive. Fluidizarea traficului rutier va fi asigurată de polițiști, atât în perimetrul festivalului, cât și pe principalele artere din județ. Polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj vor asigura climatul de ordine și siguranță publică în special în trenurile de călători care duc spre festival.
Vor fi prezenți și câinii special antrenați în detectarea și semnalarea materialelor explozive, precum și a substanțelor psihoactive. În caz de nevoie, cereți sprijinul forțelor de ordine prezente la festival sau să apelați Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

Jandarmeria: Aproximativ 180 de jandarmi participanți zilnic la misiune începând de miercuri stăzi și până în 17 iulie, cu câini de serviciu și mijloace tehnice din dotare, vor acționa zilnic în scop preventiv și descurajator, având elemente de dispozitiv în tot perimetrul festivalului, prin posturi, patrule și rezerve de intervenție antiteroriste, precum și pentru restabilirea ordinii publice la nevoie, pentru supravegherea accesului, verificarea respectării regulilor de comportament, precum și gestionarea operativă a oricăror fapte antisociale constatate. Și în acest an, descurajarea și combaterea consumului/deținerii/traficului de substanțe interzise rămâne un obiectiv principal.
Este interzisă prezenţa la acest tip de eveniment a persoanelor care au asupra lor substanțe halucinogene, iritant lacrimogene sau cu efect paralizant, arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare,  dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestuia.

Poliția de Frontieră: Poliţiştii sunt pregătiți să asigure un control eficient fără creșterea timpilor de așteptare atât pe sensul de intrare cât și pe cel de ieșire din țară prin Aeroportul Cluj.

Skinny câinele poliţist: Printre participanţii la festival se va afla şi Skinny, câinele poliţist premiat cu locul I la ultimul concurs organizat de Ministerul Afacerilor Interne pentru abilitățile sale în ceea ce priveşte detectarea stupefiantelor. Introducerea de substanțe psihoactive în România se pedepsește conform legilor in vigoare.

Comenteaza