Ce restricții pregătesc autoritățile: Interdicție totală pentru nunți şi petreceri inclusiv pentru vaccinaţi

Ce restricții pregătesc autoritățile: Interdicție totală pentru nunți şi petreceri inclusiv pentru vaccinaţi

Ministrul interimar al Sănătăţii a declarat ieri seară că pentru nunți, botezuri, onomastică etc. va urma o interdicție totală pentru desfășurarea lor în restaurante, inclusiv pentru cei vaccinați sau cei care au certificat verde. 

Restricțiile pe care le pregătesc autoritățile cu aplicare începând de luni vor fi evaluate după două-trei săptămâni pentru a vedea eficiența pe care au avut-o și dacă este cumva nevoie de menținerea lor sau chiar de o înăsprire.

Ministrul interimar al sănătății, Cseke Attila, a declarat joi seara, la Digi24, că se pregăteşte o interdicție totală pentru evenimente private. În ceea ce privește evenimentele private - nunți, botezuri, onomastică etc. - va fi o interdicție totală pentru desfășurarea lor în restaurante, inclusiv pentru cei vaccinați sau cei care au certificat verde, a transmis digi24.ro

„Din păcate, realitatea practică ne-a arătat că nu am reușit să controlăm”, a explicat Cseke. El a adăugat că în acest domeniu, sancțiunile sunt mult mai ușor de pus în aplicare. În rest, restaurantele, cafenelele vor rămâne deschise pentru cei vaccinați.

Pentru carantina de noapte, excepțiile se vor referi nu numai la cei vaccinați, ci la toți cei care au certificat verde, la persoanele care vin sau se duc la muncă, la urgențele medicale.

În afară de magazinele alimentare, de farmacii, unde evident trebuie păstrat accesul și pentru cei nevaccinați, pentru că este o vorba despre o necesitate zilnică, în toate celelalte instituții va fi cerut vizitatorilor certificatul verde, a spus Cseke.

Restricțiile vor fi luate în discuție vineri de CNSU și apoi în ședința de guvern, după care vor mai trebui elaborate și anumite ordine de ministru pe domenii de specialitate.

Comenteaza