Ce spun suporterii lui “U” şi CFR despre afişele TIFF 2011

Ce spun suporterii lui “U” şi CFR despre afişele TIFF 2011
Un fotbalist cu tricoul lui “U” Cluj şi altul de la CFR Cluj “împart” afişele TIFF din acest an, idee care i-a mirat pe fanii celor două echipe, însă nu a stârnit supărare, potrivit liderilor celor două galerii.

"E o idee interesantă şi atât", a declarat Mihai Domşa, liderul galeriei Commando Gruia, facţiune a suporterilor echipei CFR Cluj. "Creierele înfierbântate pot găsi oricând motive de animozitate, însă cred că nu este cazul acum", a apreciat suporterul. Despre o posibilă apropiere de film a fanilor echipei datorită ideii de marketing a celor de la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) Domşa este de părere că "oamenii noştri se duc la filmele festivalului oricum, indiferent de afiş".

"Nu ne deranjează apropierea asta, am înţeles că cei de la TIFF vor să scoată în evidenţă rivalitatea dintre echipele noastre, fapt care este real în Cluj", a apreciat Călin Mişan, şeful facţiunii Vecchia Guardia "U" Cluj. "E o idee ok, trăim în acelaşi oraş şi nu putem fi chiar atât de încuiaţi să ne supărăm", a spus suporterul. Mişan nu crede că alăturarea fotbalului de film din promovarea TIFF este o idee realistă, pentru că sunt două lumi diferite, deşi "nu neg că vor mai fi şi suporteri de-ai noştri care mai merg la film în timpul festivalului".

La conferinţa de presă de prezentare a TIFF 2011 directorul Tudor Giurgiu a explicat că ideea de a promova festivalul de film asociindu-l cu fotbalul i s-a părut una simpatică. Pe lângă afişele cu tricourile "U"şi CFR mai este unul, cel oficial, în care regizorul Corneliu Porumboiu este îmbrăcat în echipamentul Naţionalei de fotbal, iar spotul video al festivalului este o parodie după "A fost sau n-a fost" cu o emisiune despre fotbal. "Personal, iubesc acest sport, nu cred că trebuie să ne ferim de asta, mai ales că s-a tot spus că la TIFF lumea vine ca la fotbal. Oricum, nu avem mai mult fotbal decât am avut la festival în alţi ani. Ne-am bucura ca la echipa naţională să existe un nr. 10, aşa cum avem în filmul românesc", a declarat Giurgiu. Pe de altă parte, Mihai Chirilov, directorul artistic al festivalului, a declarat că el vede comparaţia ca una ironică. "La noi, toată lumea se pricepe la film, exact ca la fotbal. Fotbalul şi filmul sunt puse cumva pe poziţii adverse", a afirmat Chirilov.

 

Comenteaza