Ce urmează după invazia ingenioasă a ucrainenilor pe teritoriul Rusiei

Ce urmează după invazia ingenioasă a ucrainenilor pe teritoriul Rusiei
| Foto: g4media.ro

Incursiunea Ucrainei în regiunea Kursk a dezvăluit un deficit de trupe ruseşti care ar putea duce la o nouă mobilizare până la sfârşitul acestui an, relatează Bloomberg.

Armata rusă nu primeşte suficienţi soldaţi noi pentru a ţine pasul cu pierderile din prima linie, care sunt la cel mai ridicat nivel de la începutul invaziei din februarie 2022, au declarat, sub anonimat, pentru Bloomberg, trei persoane apropiate de Kremlin şi de Ministerul rus al Apărării.

Această situaţie – aceea a unui deficit de efective de soldaţi - ar putea determina Moscova să ia în considerare o nouă mobilizare, potrivit a două dintre persoane.

Oficialii ar putea să prezinte această mobilizare sub forma unei nevoi de rotaţie pentru a odihni trupele de pe linia frontului, a declarat una dintre persoane, în timp ce o alta a spus că o recrutare ar putea fi ordonată încă de la sfârşitul acestui an.

În septembrie 2022, preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat o mobilizare parţială în Rusia, recrutând 300 000 de rezervişti, fiind prima mobilizare hotărâtă de Moscova de la cel de-al Doilea Război Mondial, scrie Sky News.

Totodată, situaţia de pe front a determinat Kremlinul să se concentreze pe apeluri la patriotism şi oferte de bani pentru a încerca să obţină cei 30 000 de soldaţi noi de care are nevoie în fiecare lună doar pentru a reface rândurile.

Putin retrage trupe din Ucraina pentru a apăra Rusia

Atacul surpriză în desfăşurare al Ucrainei a declanşat agitaţie la Moscova, unde preşedintele Vladimir Putin şi-a exprimat furia după ce Kievul a ocupat zeci de aşezări şi din regiunile Kursk şi Belgorod din sudul Rusiei. „Rusia a relocat unele dintre unităţile sale din regiunile Zaporojie şi Herson din sudul Ucrainei", a declarat Dmitro Lykhoviy, un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, pentru POLITICO.

Ucraina se află în cea de-a opta zi a incursiunii sale pe teritoriul rusesc, iar preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat că forţele armate ucrainene deţin controlul asupra a 74 de localităţi din regiunea Kursk.

Comenteaza