Cele cinci zone roșii COVID ale săptămânii trecute. Au adunat aproape 40% dintre cazurile noi

Cele cinci zone roșii COVID ale săptămânii trecute. Au adunat aproape 40% dintre cazurile noi

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a realizat o analiză a datelor legate de noile cazuri de COVID-19 din România, confirmate în săptămâna 20-26 iulie.

Potrivit unui raport al Institutului Naţional de Sănătate Publică, 37,4% din totalul cazurilor de infectare cu COVID-19 s-au înregistrat, în săptămâna 20 - 26 iulie, în Bucureşti, Argeş, Prahova, Braşov şi Dâmboviţa.

De asemenea, potrivit sursei citate, pe baza datelor raportate până la 26 iulie, 37,8% din totalul deceselor cauzate de noul coronavirus au fost înregistrate în Prahova, Argeş, Bucureşti, Dâmboviţa şi Buzău.

În judeţul Argeş se înregistrează o rată de incidenţă cumulată peste 200 de cazuri/ 100.000 locuitori, iar în alte 7 judeţe - peste 100/ 100.000 de locuitori.

INSP mai arată că se înregistrează un trend ascendent în ceea ce priveşte îmbolnăvirile de COVID-19, faţă de săptămâna anterioară, în 34 de judeţe şi în Bucureşti.

Totodată, conform INSP, 1 din 12 cazuri a fost înregistrat la personal medical.

În ceea ce privește decesele, 78,2% dintre acestea au fost înregistrate la persoane peste 60 de ani, iar 59,7% la bărbaţi. 94% din toţi cei decedaţi aveau cel puţin o comorbiditate asociată, cum ar fi afecţiuni cardiovasculare, neurologice, renale, pulmonare, diabet, obezitate, neoplasm, precizează INSP.

 

Comenteaza