Celebrul cântăreţ grec Demis Roussos a încetat din viaţă

Celebrul cântăreţ grec Demis Roussos a încetat din viaţă
Cântăreţul Demis Roussos a murit la vârsta de 68 de ani, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a declarat pentru publicaţia Le Figaro fiica artistului, Emily.

Informaţia despre decesul cântăreţului a fost anunţată şi de jurnalistul Nikos Aliagas, pe platforma Twitter, luni dimineaţă. Nikos Aliagas este prezentatorul emisiunii de talente "Star Academy" difuzată în Franţa, informează Mediafax. Potrivit Le Figaro, artistul a murit într-un spital din Atena în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Demis Roussos s-a născut în Egipt, pe 15 iunie 1946, din părinţi greci expatriaţi. La începutul anilor 1960, familia a decis să se întoarcă în patria natală, unde tânărul Roussos, care a studiat trompeta şi a cântat în corul bisericii din Egipt, a început să cânte în trupe locale. Una dintre acestea era Aphrodite's Child, care i-a inclus, de asemenea, pe Vangelis şi Lucas Sideras.

În anul 1969, trupa s-a destrămat, iar Demis Roussos a lansat primul său album solo intitulat "On the Greek Side of My Mind", iar în anii '70 a lansat o lungă serie de hituri precum "This Time It Isn't Au revoir", "Happy To Be On An Island In The Sun", "My Reason", "My Friend The Wind", "Velvet Mornings", "From Souvenir To Souvenir" şi "Goodbye My Love, Goodbye".

În 1978, cântăreţul s-a retras de pe scenă şi s-a dedicat familiei. El a lansat albumul "The Story of Demis Roussos" în 1985, după ce avionul în care călătorea a fost deturnat de terorişti, care l-au ţinut captiv în Beirut.

Cântăreţul grec a susţinut numeroase concerte şi în România. Fosta soţie a artistului, Pamela, cu care a convieţuit zece ani şi cu care a rămas în relaţii de prietenie, s-a recăsătorit cu fiul fostului lider ţărănist Ion Raţiu, Indrei, alături de care s-a stabilit la Turda. Pamela şi Indrei Raţiu conduc Fundaţia Familiei Raţiu şi Centrul Raţiu pentru Democraţie.

Comenteaza