Video Foto CENTENAR. Mii de oameni la parada militară de la Cluj-Napoca. Artificii de zi şi spectacol istoric

Mii de clujeni au participat la manifestările de Ziua Naţională a României, sâmbătă dimineaţa, în Piaţa Avram Iancu şi pe Bulevardul Eroilor din centrul oraşului. Parada militară a impresionat adulţi şi copii şi s-a încheiat cu artificii de zi şi o ploaie de confetti. 

Manifestările dedicate Zilei Naţionale a României au început cu depunerea de coroane de flori la statuia lui Mihai Viteazu, în premieră în Cluj-Napoca şi au continuat cu padara militară în Piaţa Avram Iancu. La intonarea Imnului Naţional, alpiniştii militari au desfăşurat un tricolor uriaş pe clădirea Cercului Militar. 

430 militari și specialiști din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne și Serviciului Român de Informații, cu 71 de mijloace tehnice, au participat la evenimentele de 1 Decembrie organizate la Cluj-Napoca. Parada militară s-a încheiat cu artificii de zi, ploaie de confetti şi difuzarea melodiei "Noi suntem români" de Nicolae Furdui Iancu.

 

Evenimentele dedicate zilei de 1 Decembrie s-au mutat apoi pe Bulevardul Eroilor, unde clujenii au asistat la un spectacol de reînscenare istorică. 

Manifestările de 1 Decembrie organizate la Cluj-Napoca s-au încheiat cu un spectacol special de Centenar în Piața Avram Iancu: momente importante din istoria României, prezentate prin videoproiecții, lumini, actori, acrobați, ansamblu folcloric cu muzică live, coloană sonoră. La final, un impresionant foc de artificii. 

1 Decembrie cu proteste la Cluj: "Anul 101: România europeană, fără corupţi la putere"

Bannere cu mesaje de protest faţă de Jandarmerie şi PSD au fost afişate în timpul ceremoniilor din Piaţa Avram Iancu din Cluj-Napoca. Mai multe persoane s-au întors cu spatele în momentul defilării jandarmilor. Mai multe detalii AICI!

 

Comenteaza