Cer despăgubiri de jumătate de milion de euro pentru un accident de Revelion VIDEO

Cer despăgubiri de jumătate de milion de euro pentru un accident de Revelion VIDEO
Rudele celor trei oameni loviţi mortal de o maşină în noaptea de Revelion solicită daune morale de 500.000 de euro. Şoferul, un tânăr de 20 de ani, a recunoscut în instanţă că a fugit de la locul accidentului şi este de acord să plătească daunele, care ar urma să fie suportate de asiguratorul maşinii. Avocatul şoferului a precizat totuşi că există şi o culpă a victimelor, care se aflau pe carosabil.

Şoferul şi încă un tânăr care se afla cu el în maşină au participat astăzi la primul termen al procesului. Şoferul este acuzat de ucidere din culpă şi fugă de la locul accidentului, iar prietenul său, că l-a ajutat la ascunderea faptelor. Inculpatul, în vârstă de 20 de ani, a lovit cu maşina doi fraţi şi pe fiica unuia dintre ei. Cei trei sărbătoreau în stradă trecerea în Noul An. Şoferul a fugit de la locul accidentului şi a ascuns maşina. Cinci rude ale victimelor tragediei au formulat pretenţii civile în instanţă.

"Pretenţiile au fost calculate la o sumă rezonabilă, undeva la 500.000 de euro, sunt cinci părţi vătămate", spune avocatul Horea Miron.

Inculpatul şi-a recunoscut faptele şi a cerut judecarea în procedură simplificată. Avocatul acestuia a cerut timp pentru a analiza pretenţiile morale ale rudelor, având în vedere că în dosar s-a reţinut şi culpa victimelor. "Rezultă şi culpa victimelor, erau băuţi pe carosabil", spune avocatul Carmen Gorcea.

Şoferul riscă între doi şi şapte ani de închisoare pentru ucidere din culpă şi fugă de la locul accidentului. El se află în arest preventiv. Vezi detalii despre accident


Reporter: Alin Golban
Operator: Cristi Rus

 

Comenteaza