Cererea de eliberare a lui Florian se rejudecă

Cererea de eliberare a lui Florian se rejudecă
Curtea de Apel Oradea a decis ieri trimiterea spre rejudecare la Tribunalul Satu Mare a cererii de eliberare provizorie sub control judiciar a omului de afaceri Liviu Florian.

Avocatul lui Florian, Eugen Iordăchescu, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, că a invocat nelegalitatea încheierii tribunalului, prin care s-a respins cererea de eliberarea sub control judiciar. "Sunt mai multe motive de nelegalitate, printre care faptul că judecătorul a precizat că respinge cererea pe motiv că inculpatul nu şi-a recunoscut fapta, ceea ce este de neacceptat", a explicat avocatul. Mandatul de arestare preventivă a lui Liviu Florian este valabil până în data de 4 martie. "Până atunci, sigur se va cere o prelungire a mandatului. Nu cred că se va judeca până în 4 martie cererea de eliberare sub control judiciar", a spus Iordăchescu.

Omul de afaceri Liviu Florian este arestat preventiv în dosarul Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind presupusa mită de 130.000 de euro dată de fosta şefă a Vămii Halmeu, Nicoleta Dobrescu, fostului şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor, Radu Mărginean. Procurorii susţin că Florian a fost cel care a intermediat oferirea mitei. Pe lângă cei 130.000 de euro care ar fi fost daţi, anchetatorii susţin că Florian a mai cerut de la Dobrescu 300.000 de euro, când femeia s-a autodenunţat.

 

Comenteaza