Cheesecake gigantic, pregătit la Zilele Clujului. Boc a ajutat la împărţirea prăjiturii GALERIE FOTO

Cheesecake gigantic, pregătit la Zilele Clujului. Boc a ajutat la împărţirea prăjiturii GALERIE FOTO
Un cheesecake uriaş, cu o greutate de peste 200 kg, a fost preparat pe strada Mihail Kogălniceanu în cadrul Zilelor Clujului. Mai apoi, prăjitura a fost împărţită în 2.500 de porţii.

La prepararea cheesecake-ului s-au folosit 120 kg de cremă de brânză, 40 kg de biscuiţi şi pandişpan, 20 kg de unt, 20 kg de smântână, 8 kg de zahăr şi 2 kg de cremă de ciocolată, dar şi batoane de vanilie şi zahăr vanilat.

"În total, prăjitura cântăreşte 210 kg, fiind cea mai mare pregătită în România. Cheesecake-ul a fost pregătit într-o tavă de 5 mp de către o echipă de 10 bucătari din Cluj-Napoca, prepararea durând peste două ore", a afirmat Gheorghe Vişan, directorul cantinei de ajutor social şi pensiune a Primăriei Cluj-Napoca, unul dintre coordonatorii echipei, citat de Mediafax.

El a explicat că biscuiţii au fost măcinaţi, după care s-au amestecat cu untul, iar brânza, amestecată cu smântâna, a fost turnată peste baza astfel creată.

"Pentru că cheesecake-ul are dimensiuni foarte mari şi l-am preparat în aer liber, am folosit o gelatină naturală care rezistă la temperaturi mari. Nu am folosit nici ou la preparare pentru că a fost cald afară şi prăjitura nu poate fi realizată prin coacere", a adăugat Vişan.

La final, cheesecake-ul, din care au rezultat 2.500 de porţii, a fost împărţit clujenilor aflaţi pe str. Mihail Kogălniceanu din centrul municipiului, primele felii fiind tăiate şi împărţite de primarul Emil Boc. 

"După ce elevii clujeni au stabilit un record impresionant în prima zi a Zilelor Clujului 2015, duminică un nou record marchează finalul Festivalului Culinar Internațional - cel mai mare cheesecake din țară", a precizat edilul, pe pagina sa de Facebook.

Clujenii care au dorit au putut dona bani în schimbul porţiilor de prăjitură primite, bani care au fost destinaţi Asociaţiei Down - Centrul Educaţional Raluca. Evenimentul a avut loc în cadrul Zilelor Clujului, care au început vineri şi se desfăşoară până marţi.

Comenteaza