Chiar şi anchetat de DNA, Cordoş dă telefoane în draci: să se ascundă documente, să obţină adeverinţe medicale false

Chiar şi anchetat de DNA, Cordoş dă telefoane în draci: să se ascundă documente, să obţină adeverinţe medicale false
Senatorul PSD Cluj Alexandru Cordoş ar fi fost interceptat inclusiv vineri dimineaţa, când suna să obţină o adeverinţă care să o scape de închisoare pe soţia sa.

Senatorul Alexandru Cordoş ar fi încercat să o scape pe soţia sa de arest, relatează Antena 3. Potrivit unor surse, senatorul ar fi sunat în această dimineaţă la un spital pentru a obţine o adeverinţă potrivit căreia Mihaiela Cordoş suferă de afecţiuni renale. În plus, tot telefonic, Cordoş i-a cerut fiicei sale, Andreea Alexandra, să ascundă o geantă cu documente care o incriminau pe soţia sa, după ce a aflat că aceasta era vizată de o anchetă penală, potrivit referatului prin care procurorii DNA cer arestarea preventivă a Mihaielei Cordoş pentru fapte de corupţie.

"După ce organele de urmărire penală s-au deplasat la biroul inculpatei Cordoş Mihaiela Lucia, iar membrii familiei au aflat de acţiunea organelor de urmărire penală, în vederea ascunderii unor mijloace de probă, de îndată, la solicitarea lui Cordoş Alexandru, Cordoş Andreea Alexandra s-a deplasat în comuna Floreşti, judeţul Cluj, la locuinţa unei prietene, unde a dus, spre a fi ascunsă, o geantă cu mai multe bunuri, existând suspiciunea reală că în geanta respectivă sunt înscrisuri sau bunuri care au legătură cu activitatea infracţională reţinută în sarcina inculpatei Cordoş Mihaiela Lucia. Având în vedere cele expuse, există o suspiciune reală că se încearcă împiedicarea desfăşurări normale a anchetei penale, prin ascunderea unor mijloace de probe incriminatoare pentru inculpată", se arată în referat.

Cu ocazia desigilării genţii respective, anchetatorii au identificat, printre altele înscrisuri, documente referitoare la împrumuturile contractate de inculpata Mihaiela Cordoş pe numele mai multor persoane, împrumuturi confirmate şi de o serie de convorbiri telefonice interceptate pe parcursul cercetărilor. De asemenea, au fost identificate documente referitoare la o parte dintre persoanele care au cumpărat influenţă de la Mihaiela Cordoş.

Potrivit procurorilor DNA, alte probe au fost ascunse pe 23 aprilie de sora Mihaelei Cordoş, la cererea mamei celor două.

Mihaiela Lucia Cordoş, referent la Spitalul Clinic Judeţean Cluj, soţia senatorului Alexandru Cordoş, va fi prezentată Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Procurorii Serviciul Teritorial Cluj au reţinut-o pe Mihaiela Lucia Cordoş, acuzată de trafic de influenţă, în formă continuată (26 acte materiale).

În acest dosar, procurorii DNA Cluj au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de senatorul Alexandru Cordoş şi fiica sa, Andreea Alexandra Cordoş, pentru complicitate la trafic de influenţă în formă continuată.

 

Comenteaza