Cinci ani pentru “ucigaşul cu Porsche”

Cinci ani pentru “ucigaşul cu Porsche”
Magistraţii Curţii de Apel l-au condamnat irevocabil pe omul de afaceri din domeniul imobiliar Gabriel Hilote la 5 ani de detenţie pentru accidentul rutier soldat cu decesul unei întregi familii cu trei membri. Curtea a menţinut pedeapsa tribunalului, care îl condamnase tot la 5 ani de închisoare.

Anterior, judecătorii tribunalului au schimbat sentinţa Judecătoriei Cluj-Napoca, prin care omul de afaceri Gabriel Hilote fusese condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare, şi au menţinut cuantumul daunelor oferite rudelor victimelor, de 230.000 de euro. "Noi am cerut la Curte un cuantum al pedepsei cât mai mic. Ştim că nu se putea da cu suspendare, dar 5 ani e prea mult. De asemenea, suma stabilită ca daune mi se pare exagerată. Nu ştiu câţi oameni din ţara asta pot da 230.000 de euro", a spus ieri avocatul Mircea Ilian, care l-a reprezentat pe Hilote. Avocatul celor şase rude ce s-au constituit părţi civile, Roberth Balog, consideră că se impune o pedeapsă mare, având în vedere circumstanţele în care s-a produs accidentul. "Inculpatul avea o alcoolemie peste limita legală şi a fugit de la locul accidentului. O întreagă familie, formată din mamă, tată şi copil, a dispărut din culpa exclusivă a inculpatului. Pedeapsa în Codul penal este de la 5 la 15 ani. Ce trebuie să facă cineva la ucidere din culpă ca să primească 15 ani?!", spune avocatul Balog.

Potrivit rechizitoriului, în data de 19 octombrie 2009 Gabriel Hilote a intrat cu maşina Porsche Cayenne pe contrasens, pe Bulevardul 1 Decembrie, şi a lovit frontal un autoturism în care se aflau soţii Nicolae şi Dorina Dragoste împreună cu fiica lor, Ioana, în vârstă de 15 ani. Bărbatul a decedat pe loc, fiica, la scurt timp după accident, iar mama acesteia s-a stins după ce a stat în comă mai multe zile la spital.

 

Comenteaza