Cinci episcopi, la slujba de Adormire a Maicii Domnului de la Nicula

Cinci episcopi, la slujba de Adormire a Maicii Domnului de la Nicula
Peste 30 de mii de persoane participă în acest moment la Liturghia arhierească de Adormire a Maicii Domnulu oficiată la Mănăstirea Nicula de un sobor de ierarhi ortodoxi, în frunte cu mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, Andrei Andreicuţ.

Liturghia a început în jurul orei 9. Soborul de arhierei format din cinci episcopi, deplasându-se din stăreţie, la altarul de vară amenajat pe o scenă în curtea mănăstirii, unde este oficiată slujba.

Numeroşi pelerini încă sosesc la Mănăstirea Nicula, aşezându-se într-un rând imens pentru a ajunge să se închine la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. În curtea lăcaşului de cult sunt prezente foarte multe persoane, unele dintre ele încănjurând biserica veche a mănăstirii în coate şi în genunchi, pentru a aduce cererile şi rugăminţile lor Domnului.

Dintre oficialităţi, la slujbă sunt prezenţi parlamentarul de Cluj Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj Alin Tişe, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca Radu Moisin, subprefectul judeţului Cluj Vasile Cosma.

Conform reprezentanţilor jandarmeriei, începând de vineri, mănăstirea a fost vizitată de circa 70 de mii de oameni.

Comenteaza