Cinci studenţi şi un afacerist, cetăţeni străini, depistaţi locuind ilegal în Cluj

Cinci studenţi şi un afacerist, cetăţeni străini, depistaţi locuind ilegal în Cluj
Un control al poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Imigrări Cluj a depistat şederea ilegală în oraş a şase cetăţeni străini, dintre care cinci sunt studenţi, iar unul desfăşoară activităţi comerciale.

Doi dintre strănii descoperiţi locuind ilegal în Cluj în urma acţiunii desfăşurate în cursul zilei de luni sunt din Israel, iar ceilalţi sunt din Tunisia, Iordania, S.U.A. şi Canada. Cu vârste cuprinse între 23 şi 56 ani, dreptul lor de şedere a expirat anterior controlului, însă nu au părăsit teritoriul ţării noastre şi nici nu au întreprins demersuri în scopul prelungirii acestora.

"Aceştia au fost îndrumaţi să se prezinte la sediul Serviciului pentru Imigrări Cluj, cu documentele necesare în scopul prelungirii dreptului de şedere, întrucât cinci dintre aceştia sunt înscrişi la instituţii de învăţământ superior din Cluj - Napoca şi urmează cursurile acestora, iar unul desfăşoară activităţi comerciale", a transmis Inspectoratul General pentru Imigrări.

Totodată, cei şase au fost sancţionaţi contravenţional cu o amendă în valoare totală de 3.900 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002, privind regimul străinilor în Romania, republicată.

Comenteaza