Cine este noul șef al IPJ Cluj / Îl înlocuiește pe chestorul Mihai Rus, suspendat pentru abuz în serviciu

Cine este noul șef al IPJ Cluj / Îl înlocuiește pe chestorul Mihai Rus, suspendat pentru abuz în serviciu
| Foto: colaj ZIUA de CLUJ

Începând cu data de 26 iulie 2024, în funtea Inspectoratului Județean de Poliție Cluj a fost împuternicit comisarul șef Radu Moșuțan.

Împuternicirea lui Radu Moșuțan este pe o perioadă de trei luni, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Cluj. Moșuțan a fost numit adjunct al șefului Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, după ce anterior a deținut funcția de adjunct al șefului Poliției municipiului Cluj-Napoca.

Noul șef al IPJ Cluj, Radu Moșuțan, are o experiență de 30 de ani în Poliția Cluj. Acesta a mai  ocupat și alte funcții în IPJ, inclusiv șef al Poliției Economice, șef al Secției 1, șef al Poliției Gherla și, din august 2019, adjunct al șefului Poliției municipiului Cluj-Napoca.

Moșuțan îl înlocuiește pe chestorul Mihai Rus, care a fost plasat sub control judiciar și suspendat din funcție pentru complicitate la abuz în serviciu.

Amintim că, potrivit informațiilor DNA, în data de 29 aprilie 2024, Mihai Rus, în calitate de șef al IPJ Cluj, ar fi fost oprit pe raza municipiului Cluj-Napoca de un echipaj de poliţi. Chestorul Mihai Rus a fost surprins cu aparatul radar conducând autoturismul personal cu o viteză de 110 km/h pe un sector de drum unde limita de viteză maximă era de 50 km/h, dar acesta s-ar fi înțeles cu polițiști de la rutieră să nu rămână fără permis.

Concret, în urma discuțiilor purtate, s-a hotărât ca Mihai Rus să spună că la volanul mașinii se afla altă persoană în ziua incidentului (ceea ce ar fi și făcut în data de 22 mai 2024), iar agentul constatator, Ioan-Raul Pașca, să nu aplice sancțiunea contravențională corespunzătoare până la împlinirea termenului de prescripție, a mai transmis DNA. Şeful IPJ Cluj ar fi trimis la acea vreme inclusiv o adresă la Poliția Rutieră în care a scris că de fapt soția lui se afla la volan. 

Comenteaza